Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 4.12.2007 08:35  10575
nulaV originálním receptu o fazoli ani zmínka.
gotreg 3.12.2007 21:33  10574
Jen mimochodné doporučení pro slaninožrouty. Slovenská Slanina na opékání, prodávaná ve většině hyper-cosi-marketů.
Jen maso, sůl a trocha konzervantu. Žádná dochucovadla, žádná zahušťovadla, žádný škrob - lahoda největší.
(kromě chuti se to krásně pozná při smažení)
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 3.12.2007 20:16  10573
Já jsem kdysi z fazolového pyré zkoušela splácat jakýsi dort a nebylo to vůbec špatné...
nula nula všetko je tak, ako má byť 3.12.2007 19:07  10572
A po slovensky je fazula pomnozne slovo, takze to neznamena jedno zrniecko. :)
nula nula všetko je tak, ako má byť 3.12.2007 19:05  10571
Shelle:))))) Vtipalku! Kolik je libo, kastany jsou drahe a ta chut je s fazolemi dokonce jemnejsi a lepsi. Takze bych klidne dala tak tretinu z pozadovaneho mnostvi fazole.
shelle Shelle - Good Service 3.12.2007 18:58  10570
nula [10569]: Jedna?
nula nula všetko je tak, ako má byť 3.12.2007 18:57  10569
ShelleDo gastanoveho pyre sa aj v Madarsku aj u nas pridava aj varena, osupana a pretlacena velka farebna fazula.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 3.12.2007 12:28  10568
ShelleTo ti z hlavy neřeknu, prostě přiměřeně :-) Podívám se doma na recept, třeba tam bude víc. Kaštany normálně od Vietnamců, z hypernovy budou taky OK. Po použití jsme to šoupli do mrazáku a pak opět vyndali, újma žádná.
shelle Shelle - Good Service 3.12.2007 12:02  10567
vinyl [10565]: Potrebuji pls nejaky lepsi udaj k tomu "pecou" a nejake homtnostni normy. Z kolika kastanu bude jake mnozstvi? A jak poznam pekny kastan? Staci z hypernovy?

A jak dlouho to pak vydrzi v lednici?
gvi 3.12.2007 11:59  10566
já teda nedám dopustit na Tescomu
vinyl vinyl - ...jen si hraju 3.12.2007 11:58  10565
ShelleKaštanové pyré
Je původem maďarská záležitost. Tam to prodávaj v kostce jako máslo, ale domací je pochopitelně lepší. Příprava trošku náročnější, protože je potřeba oloupat kaštany, což je opruz. Nejlíp to jde, když se naříznou na vypouklé straně do kříže a půl hoďky se pečou. Ploupané se pak vaří v mléku s vanilkou. Po dvaceti minutách se vanilka vyndá a vše se rozmixuje (nebo propasíruje). Směs se dá ztuhnou do ledničky a podává se nejlíp pomocí struhadla, kterým se vytvoří hoblinky. Maďaři podávají jen se šlehačkou, mě vzhledem k velké sladkosti pyré vyhovovala kombinace s čokoládovou zmzlinou.
maude 3.12.2007 11:34  10564
MountbattenTrošku se v tý debatě ztrácím, ale jestli se chystáš kupovat nějaké teflonové vařečky a obracečky, tak můj nej objev je tradičně z IKEA. Takové ty lžíce a naběračky z teflonu bývají hrozně měkké, ale IKEA to pro změnu vychytala tím, že držadla jsou z kovu a jen ty konce jsou z materiálu na teflon. A mají i dobré tvary. A ceny. A jestli je pro tebe v dosahu, tak i když je to odrhovačka, zrovna tam můžeš pořídit nějaký "dárkový balíček" z pomůcek do kuchyně. Třeba i s barevným prostíráním pod raclette za 15,- kus apod. Ale rozhodně nejsem objevná - posílat tě do IKEA :o)
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 3.12.2007 10:59  10563
Lopaticka je jedna uplne vlevo a pak jsou schovany;-)

SIRIN:hele,ale to neni blbej napad!
Z "nadobi" budu urcite kupovat varecky. K vanocum:-)))Kdyz sem videla mamky stolety:-)))) (je videt,ze ma hodne dcery a netreba je vareckou biti,to by se ji uz jinak davno rozpadly;-) )-myslite,ze je nejaky dobry dreveny atp., ja nevim,obracedlo? Netradicne tvarovana "varecka" ?
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 3.12.2007 10:47  10562
vinylAha, ony jsou maskované ;o)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 3.12.2007 10:46  10560
Lopatičky jsou pod tou deskou.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt