Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
nula nula všetko je tak, ako má byť 4.12.2007 12:17  10583
uhm...teda jestli je to zakazana reklama, tak me smazte Anko. :)
nula nula všetko je tak, ako má byť 4.12.2007 12:14  10582
Jet to Humenska firma Druget, ktora si uz urobila celkom slusne meno, ma celkom dobre vyrobky. Tu je aj ta slanina:

http://www.mecom.sk/index.php?load=vyrobky&kategoria=13
gotreg 4.12.2007 11:35  10581
jejky ):-))
určitě to není slanina popularna!
(je odněkad z Humenného či kýho frasa, to není Velkopolsko)
nula nula všetko je tak, ako má byť 4.12.2007 11:33  10580
gotregOpiekanie je po polsky, po slovensky je opekanie. :)
gotreg 4.12.2007 11:31  10579
Jmenuje se "Slanina na opékání"
(Slanina na opiekanie)
nula nula všetko je tak, ako má byť 4.12.2007 09:16  10578
tilkaJa tu slaninu na opekanie kupujem aj pod nazvom gazdovska slanina. Je fakt vyborna, je dobre vyudena a nakminovana.
nula nula všetko je tak, ako má byť 4.12.2007 09:14  10577
vinylJa ti verim, ale ty mi taky ver, ze to mam od starych Madarek a hospodynek. Mneli jsme kdysi doma pani na opatrovani nejmaladsi sestry a ona kdysi za Rakouska Uherska slouzila v Budapesti jako kucharka a poprve jsem to slysela od ni. Pouziva se k tomu takovy cerno-fialovy druh velike fazole.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 4.12.2007 09:08  10576
gotregA přesný název té dobré slaniny není? Nebo se to jmenuje Slovenská slanina na opékání?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 4.12.2007 08:35  10575
nulaV originálním receptu o fazoli ani zmínka.
gotreg 3.12.2007 21:33  10574
Jen mimochodné doporučení pro slaninožrouty. Slovenská Slanina na opékání, prodávaná ve většině hyper-cosi-marketů.
Jen maso, sůl a trocha konzervantu. Žádná dochucovadla, žádná zahušťovadla, žádný škrob - lahoda největší.
(kromě chuti se to krásně pozná při smažení)
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 3.12.2007 20:16  10573
Já jsem kdysi z fazolového pyré zkoušela splácat jakýsi dort a nebylo to vůbec špatné...
nula nula všetko je tak, ako má byť 3.12.2007 19:07  10572
A po slovensky je fazula pomnozne slovo, takze to neznamena jedno zrniecko. :)
nula nula všetko je tak, ako má byť 3.12.2007 19:05  10571
Shelle:))))) Vtipalku! Kolik je libo, kastany jsou drahe a ta chut je s fazolemi dokonce jemnejsi a lepsi. Takze bych klidne dala tak tretinu z pozadovaneho mnostvi fazole.
shelle Shelle - Good Service 3.12.2007 18:58  10570
nula [10569]: Jedna?
nula nula všetko je tak, ako má byť 3.12.2007 18:57  10569
ShelleDo gastanoveho pyre sa aj v Madarsku aj u nas pridava aj varena, osupana a pretlacena velka farebna fazula.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt