Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 6.12.2007 21:23  10617
PunčCukru dle chuti a hlavě dle použitého džusu. Některé jablečné mošty jsou kyselé, jiné sladké jak cecek, takže tak.

Na víně vůbec nezáleží, klidně bych tam nalil i krabicák (takovej španělskej nebo čilskej krabicák není nic horzného). Jen to nesmí být zkažené.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.12.2007 09:47  10616
Kvitko ad mouka: Nevím jak u cukroví ale u těstovin se mi celozrná mouka neosvědčila. Je víc "savá" než normální a výsledek je takový jakoby chlebovitý.

Gotreg ad víno: To je ideální přístup!
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 6.12.2007 09:41  10615
Aha, to jsem si nevšimla. Ale taky myslím, že krátce povařit jak píše Scalex nevadí.

Jsem se chtěla zeptat, při pečení cukroví, tradičního, jde zaměnit klasickou mouku za celozrnnou nebo třeba špaldovou? Ve stejném poměru? Jaké to bude? Např. u lineckýho, van. rohlíčků.
gotreg 6.12.2007 08:59  10614
Jak píše Scalex - probublat, ne uvařit.
Jinak víno používám zlatý střed - ani krabicák, ani výběr. Prostě něco, co bych si nalil i jen tak :)
scalex Scalex 6.12.2007 08:31  10613
Když to necháš jen projít varem, tak o moc alkoholu nepřijdeš. Samozřejmě to nesmíš mít na plotně půl hodiny, fakt jen počkat, až to začne bublat a pak hned vypnout.
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 6.12.2007 08:20  10612
gotreg píše že necháme projít varem (všechno)..... tak proto se ptám...

svařák taky nevařím, jen koření to je mi celkem jasné, ale gotreg to tak v receptu prostě má, což mi přijde divné...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 6.12.2007 08:09  10611
potvůrkaTen alkohol nevaříš, pouze prohříváš. Nejdřív všechno svaříš v něčem nealkoholickým a potom teprv dolíváš víno atd. A jenom ohříváš, nevaříš.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 6.12.2007 07:55  10610
http://www.bydleniprokazdeho.cz/recepty-clanek.php?id_clanky=15
potvurka Potvurka Žít a nechat žít... 6.12.2007 07:42  10609
úplně mám chuť ten punč udělat... není škoda ten alkohol vařit?
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 6.12.2007 07:06  10608
jeste mam blbou otazku, jake vino pouzivate? asi tezko vyber z hroznu nebo tak neco...
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 6.12.2007 06:54  10607
jsme se s kamosem dohodli, ze kazdy uvari punc a budeme se trumfovat :-) akorat ty vase recepty musim zredukovat mnozstevne
gotreg 5.12.2007 23:54  10606
punč2 l vody
500g cukru
5 pomerančů
5 citronů
3/4 l rumu
1,5 l bílého
1,5 l červeného vína
16 hřebíčků
4 badyány
4 kousky skořice
Veškeré koření svaříme ve vodě. Přilijeme vymačkanou šťávu z citronů a pomerančů a také rum. Necháme přibližně 5 min ohřát a potom postupně doléváme vína. Poté necháme krátce projít varem a přes noc uležet. Podáváme teplé.
scalex Scalex 5.12.2007 23:06  10605
phanny [10603]: kolik toho cukru?
renda Renda 5.12.2007 22:59  10604
phannyTo zni dobre...
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 5.12.2007 22:38  10603
Jo, a na tohle množství tak 2 skořice celé, 4 pytlíky černého čaje a 15 hřebíčků.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt