Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 10.12.2007 19:35  10629
kvitkoJak dlouho jsi to nechala stát? V chladu to kyne klidně i 5 a více hodin.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.12.2007 08:06  10628
foxkaProšlý ne, reagovalo. V důlku v mlíce vzkypělo, ale hotový těsto potom ne-e. Soli jsem dala ždibíček, cukru dle receptu. Ale tuk potom nebyl moc vlažný ani mlíko, kterým jsem to dozadělávala. Že by tím?
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 10.12.2007 01:56  10627
kvitkonebo prošlý droždí...
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 10.12.2007 00:37  10626
gvi [10624]: Máma dělá muffiny v takový tý silikonový formě a nemůže si ji vynachválit.
scalex Scalex 9.12.2007 22:34  10625
kvitko [10623]: nebo moc soli a málo cukru.
gvi 9.12.2007 20:21  10624
bráška mi dneska přinesl plech na muffiny... už se těším, až nějaké urobím...;-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 9.12.2007 20:17  10623
Dnes jsem dělala kynuté těsto. Zmetek, nevykynulo! Nejdřív jakože jo a po umíchání těsta se ani nehnulo. Kde jsem udělala chybu netuším, možná málo teplíčka.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 8.12.2007 18:11  10622
Mimochodem, ten planetovej kenwood je na zadělávání vánočních těst velmi vhodný pomocník.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 8.12.2007 18:10  10621
tilkaNic si z toho nedělej, tenhle postup se u nás nevyskytuje ani v odborných učebnicích pro cukráře. Já se to naučil z francouzské knížky.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 8.12.2007 10:23  10620
phannyKruci, proč jsem si to nepřečetla asi před hodinou, než jsem začala plácat ta těsta?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 7.12.2007 08:07  10619
phannyHm, dobrý postřeh. Asi to vyzkouším na tu moji hrstku cukroví:-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 6.12.2007 21:30  10618
kvitkoZákladem pro tyhle těsta /tak zvaná křehká/ je to, že zrnka mouky se nejprve musí obalit tukem (máslo, hera...), než se dostanou do kontaktu s tekutinou (vejce, mléko...). Takže pokud budeš postupovat systémem: mouku, cukr, (ořechy), sůl smíchám se studeným tukem, připravím jemnou drobenku a teprve do ní přidám vejce a zpracuji za co nejmenšího hnětení co nejrychleji v těsto, dostaneš bezvadný výsledek, ještě křehčí než z normální bílé mouky. Pokud Ti ta mouka začné bobtnat, tj. přijde do styku s tekutinou dříve než s tukem, bude do tuhé a jakoby chlebové.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 6.12.2007 21:23  10617
PunčCukru dle chuti a hlavě dle použitého džusu. Některé jablečné mošty jsou kyselé, jiné sladké jak cecek, takže tak.

Na víně vůbec nezáleží, klidně bych tam nalil i krabicák (takovej španělskej nebo čilskej krabicák není nic horzného). Jen to nesmí být zkažené.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.12.2007 09:47  10616
Kvitko ad mouka: Nevím jak u cukroví ale u těstovin se mi celozrná mouka neosvědčila. Je víc "savá" než normální a výsledek je takový jakoby chlebovitý.

Gotreg ad víno: To je ideální přístup!
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 6.12.2007 09:41  10615
Aha, to jsem si nevšimla. Ale taky myslím, že krátce povařit jak píše Scalex nevadí.

Jsem se chtěla zeptat, při pečení cukroví, tradičního, jde zaměnit klasickou mouku za celozrnnou nebo třeba špaldovou? Ve stejném poměru? Jaké to bude? Např. u lineckýho, van. rohlíčků.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt