Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.12.2007 20:51  10631
Horký nebylo nic, na to si dávám bacha. Spíš studenější. Jsem to prostě přešvihla no. V chladu i víc jak pět hodin? Fíha.-)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 10.12.2007 20:42  10630
kvitko - klidně jsi mohla ty kvasnice "spařit" tím horkým tukem a mlíkem. Nalila jsi to přímo k tomu kvásku?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 10.12.2007 19:35  10629
kvitkoJak dlouho jsi to nechala stát? V chladu to kyne klidně i 5 a více hodin.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.12.2007 08:06  10628
foxkaProšlý ne, reagovalo. V důlku v mlíce vzkypělo, ale hotový těsto potom ne-e. Soli jsem dala ždibíček, cukru dle receptu. Ale tuk potom nebyl moc vlažný ani mlíko, kterým jsem to dozadělávala. Že by tím?
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 10.12.2007 01:56  10627
kvitkonebo prošlý droždí...
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 10.12.2007 00:37  10626
gvi [10624]: Máma dělá muffiny v takový tý silikonový formě a nemůže si ji vynachválit.
scalex Scalex 9.12.2007 22:34  10625
kvitko [10623]: nebo moc soli a málo cukru.
gvi 9.12.2007 20:21  10624
bráška mi dneska přinesl plech na muffiny... už se těším, až nějaké urobím...;-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 9.12.2007 20:17  10623
Dnes jsem dělala kynuté těsto. Zmetek, nevykynulo! Nejdřív jakože jo a po umíchání těsta se ani nehnulo. Kde jsem udělala chybu netuším, možná málo teplíčka.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 8.12.2007 18:11  10622
Mimochodem, ten planetovej kenwood je na zadělávání vánočních těst velmi vhodný pomocník.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 8.12.2007 18:10  10621
tilkaNic si z toho nedělej, tenhle postup se u nás nevyskytuje ani v odborných učebnicích pro cukráře. Já se to naučil z francouzské knížky.
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 8.12.2007 10:23  10620
phannyKruci, proč jsem si to nepřečetla asi před hodinou, než jsem začala plácat ta těsta?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 7.12.2007 08:07  10619
phannyHm, dobrý postřeh. Asi to vyzkouším na tu moji hrstku cukroví:-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 6.12.2007 21:30  10618
kvitkoZákladem pro tyhle těsta /tak zvaná křehká/ je to, že zrnka mouky se nejprve musí obalit tukem (máslo, hera...), než se dostanou do kontaktu s tekutinou (vejce, mléko...). Takže pokud budeš postupovat systémem: mouku, cukr, (ořechy), sůl smíchám se studeným tukem, připravím jemnou drobenku a teprve do ní přidám vejce a zpracuji za co nejmenšího hnětení co nejrychleji v těsto, dostaneš bezvadný výsledek, ještě křehčí než z normální bílé mouky. Pokud Ti ta mouka začné bobtnat, tj. přijde do styku s tekutinou dříve než s tukem, bude do tuhé a jakoby chlebové.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 6.12.2007 21:23  10617
PunčCukru dle chuti a hlavě dle použitého džusu. Některé jablečné mošty jsou kyselé, jiné sladké jak cecek, takže tak.

Na víně vůbec nezáleží, klidně bych tam nalil i krabicák (takovej španělskej nebo čilskej krabicák není nic horzného). Jen to nesmí být zkažené.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt