Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 17.12.2007 20:52  10658
Tiluš, na tom vážně nic není. Mám natrénováno - rodina po mně vykníkala už pátou vánočku před vánocema - se divím, že se jim to ještě nepřejedlo ;)
V sobotu odpoledne upeču a v pondělí zbyde ještě tak akorát ke snídani...
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 17.12.2007 20:48  10657
Já vánočku zkoušela jen jednou. Byla to tragédie.. Možná na rozbíjení ledu by byla dobrá.. Už jsem odmítla to zkoušet.
A klobouk dolů před váma, když ji umíte.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 17.12.2007 20:36  10656
zblunce - A pokud nemáš pekařství, kde si objednáš jedlou vánočku, tak si opatři dobrý recept (ten můj není ani tak velký trik, ale nám hodně chutná - pro mě je kouzlo už jen to, že můžu těsto zadělávat v pekárně, páč se nenadřu, samo se to míchá a kyne) ;)
Vánočkové těsto je těžší, kyne pomaleji a po upletení vánočky, kdy se potře vajíčkem (já potírám jen bílkem) olepí hustohustě mandlemi, se nechá zase ještě aspoň půl hodiny kynout, pak ještě jednou potřít a péct - dát do rozehřáté trouby a mírně zeslabit. Vánočku dělanou z půl kila mouky peču asi půl hodiny.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 17.12.2007 13:22  10655
Já jo, mám pekařství, kde přijímají objednávky :-)).
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 17.12.2007 11:41  10654
mate nejake triky a tipy na vanocku?
tuvok07 tuvok07 Jste z kraje Vysočina nebo tam jezdíte? - Pokud ano, pojďte sem! 15.12.2007 23:41  10653
A špaget bylo pro 6 lidí, tedy pro nás na dva dny.
tuvok07 tuvok07 Jste z kraje Vysočina nebo tam jezdíte? - Pokud ano, pojďte sem! 15.12.2007 23:40  10651
Tak centimetr na dně sklenice, řekněmež. Experimentujem rádi, ale zas takoví šílenci, to nejsme :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 14.12.2007 15:06  10650
tuvokNo proto, vyvolávalo to dost mastné představy:-)
tuvok07 tuvok07 Jste z kraje Vysočina nebo tam jezdíte? - Pokud ano, pojďte sem! 14.12.2007 14:47  10649
kvitko [10645]: Já přesně nevím, už jen troška, takový zbyteček :) Jsme ho někam používali průběžně.
renda Renda 14.12.2007 14:08  10648
No nechtela sem, ale asi vecer udelam spagety:)
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 14.12.2007 14:02  10647
Tk to si predstavim,ze spaget bylopro deset lidi....nebo fakt olejova olevka se spagetama:-)
Jinak davat olej z hermiku na testoviny je doporucovano 9 z 10 hermosexualu:-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 14.12.2007 13:44  10646
Hermelínová polévka se špagetama :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 14.12.2007 13:37  10645
tuvokKolik ho bylo?.-)
tuvok07 tuvok07 Jste z kraje Vysočina nebo tam jezdíte? - Pokud ano, pojďte sem! 14.12.2007 12:50  10644
Dnes nám bylo líto vylejt zbytek oleje od nakládaného hermelínu, tak skončil v omáčce na špagety :)
tuvok07 tuvok07 Jste z kraje Vysočina nebo tam jezdíte? - Pokud ano, pojďte sem! 14.12.2007 10:28  10643
My jedině na ohni, takže teď v zimě ne.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt