Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
sigi 18.12.2007 12:17  10665
RoyalJá už nemůžu najít ten co jsem sem zkopírovala. V Googlu "rozinkové měsíčky". Teď jsem si možná odpověděla sama tady, je to i s radami.

Rozinkové měsíčky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 žloutky, 14 dkg moučkového cukru, 14 dkg mletých ořechů, 7 dkg mletých rozinek, 5 dkg hrubé mouky, hřebíček, skořice

POSTUP PŘÍPRAVY

Ořechy a rozinky umeleme v masovém strojku / v robotu je to raz dva /. Ze všech přísad vypracujeme těsto, zpočátku to možná bude vypadat, že se nespojí, ale spojí. Necháme odpočinout, nejlépe přes noc. Pak vyvalujeme, já to dělám přes igelit, jinak to hrozně lepí. Vykrajujeme měsíčky nebo jiné tvary a pomalu pečemě 130°C-140°C. Pak spojujeme marmeládou.

No, já na to radši dám tu citronovou polevu, nemusím mít ve všem cukrové marmeládu...
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 18.12.2007 11:59  10664
sigi A co z toho vlastně bude? Kde je celý recept vč. podílů?
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 18.12.2007 11:57  10663
sigiKolik stupňů a jak dlouho jsou tak proměnlivé hodnoty, že je lépe řídit se ponejprv doporučením "do bledě růžova". Z toho se pak dá odhadnout, jak to bude fungovat v které konkrétní troubě. Ale stejně bych to bral jen rámcově, i stejná trouba může péct takovéhle jemné věci různě dlouho - je vyvětraná nebo už celá prohřátá, zapomeneme, zda minule běžel horkovzduch, či jen stačí o vlásek jiné nastavení termostatu.
Od toho je v troubě okýnko, aby se takovéhle křehkosti daly dolaďovat.
sigi 18.12.2007 11:27  10662
kolik stupňů a jak dlouho?Prosím o radu zkušené hospodyňky a hospodyňáky. Nějak Sandtnerová zapomněla dopsat.;) Chci upéct toto:

Rozinky si opereme a jemně nasekáme (např. na kráječi, pokud máme sekací nástavec). Mandle spaříme v horké vodě, oloupeme a nastrouháme. Umeleme si nebo utlučeme v hmoždíři jeden hřebíček. Hladkou mouku smícháme s moučkovým cukrem a citronovou kůrou (používám sušenou), přidáme strouhané mandle a nasekané rozinky, hřebíček a skořici. Těsto spojíme žloutky a dobře je rukama vypracujeme. Na pomoučeném vále je vyválíme na sílu asi 1/4 cm, formičkou vykrájíme půlměsíčky, které klademe na plech vyložený pomaštěným papírem na pečení. (to už je od někoho vykradené na netu, sama Sandtnerová dodává - v mírně vytopené troibě pečeme do bledě růžova).
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 17.12.2007 21:32  10660
Rovnou ze šesti (častěji) nebo 4-3-2 - podle toho, jak mám náladu ;)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 17.12.2007 21:24  10659
VandaA jak pleteš? Rovnou z pěti, nebo vrstvy 4-3-2?
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 17.12.2007 20:52  10658
Tiluš, na tom vážně nic není. Mám natrénováno - rodina po mně vykníkala už pátou vánočku před vánocema - se divím, že se jim to ještě nepřejedlo ;)
V sobotu odpoledne upeču a v pondělí zbyde ještě tak akorát ke snídani...
tilka tilka dálky, ty bývaly blíž 17.12.2007 20:48  10657
Já vánočku zkoušela jen jednou. Byla to tragédie.. Možná na rozbíjení ledu by byla dobrá.. Už jsem odmítla to zkoušet.
A klobouk dolů před váma, když ji umíte.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 17.12.2007 20:36  10656
zblunce - A pokud nemáš pekařství, kde si objednáš jedlou vánočku, tak si opatři dobrý recept (ten můj není ani tak velký trik, ale nám hodně chutná - pro mě je kouzlo už jen to, že můžu těsto zadělávat v pekárně, páč se nenadřu, samo se to míchá a kyne) ;)
Vánočkové těsto je těžší, kyne pomaleji a po upletení vánočky, kdy se potře vajíčkem (já potírám jen bílkem) olepí hustohustě mandlemi, se nechá zase ještě aspoň půl hodiny kynout, pak ještě jednou potřít a péct - dát do rozehřáté trouby a mírně zeslabit. Vánočku dělanou z půl kila mouky peču asi půl hodiny.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 17.12.2007 13:22  10655
Já jo, mám pekařství, kde přijímají objednávky :-)).
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 17.12.2007 11:41  10654
mate nejake triky a tipy na vanocku?
tuvok07 tuvok07 Jste z kraje Vysočina nebo tam jezdíte? - Pokud ano, pojďte sem! 15.12.2007 23:41  10653
A špaget bylo pro 6 lidí, tedy pro nás na dva dny.
tuvok07 tuvok07 Jste z kraje Vysočina nebo tam jezdíte? - Pokud ano, pojďte sem! 15.12.2007 23:40  10651
Tak centimetr na dně sklenice, řekněmež. Experimentujem rádi, ale zas takoví šílenci, to nejsme :)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 14.12.2007 15:06  10650
tuvokNo proto, vyvolávalo to dost mastné představy:-)
tuvok07 tuvok07 Jste z kraje Vysočina nebo tam jezdíte? - Pokud ano, pojďte sem! 14.12.2007 14:47  10649
kvitko [10645]: Já přesně nevím, už jen troška, takový zbyteček :) Jsme ho někam používali průběžně.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt