Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
scalex Scalex 22.12.2007 18:17  10679
Sherry funguje bez ohledu na advent. 8^)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 22.12.2007 18:16  10678
makovecČas adventní se neblíží, ael zítra (pozítří?) končí :-))).
scalex Scalex 22.12.2007 18:10  10677
Trochou sherry.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 22.12.2007 17:31  10676
taaak pratele.. blizi se cas adventni, cas vareni svickove... napada nekoho cim se da standardni svickova vylepsit ? tim teda myslim omacku. na mase spikovanym slaninou se moc menit zrejme neda
tuvok07 tuvok07 Jste z kraje Vysočina nebo tam jezdíte? - Pokud ano, pojďte sem! 22.12.2007 17:26  10675
OK, dík.
scalex Scalex 22.12.2007 16:51  10674
Nevadí. V mrazáku se sice "kazící" proces pouze zbrzdí, ale dostatečně na to, aby to pár dní vydrželo.
tuvok07 tuvok07 Jste z kraje Vysočina nebo tam jezdíte? - Pokud ano, pojďte sem! 22.12.2007 16:17  10673
Koupili jsme kapra (vakuově balenej nechtěli jsme zas koupit chudáka nedozabitýho) a spotřeba je do 23.12.
Nevadí to, když bude na mrazáku a sní se hned na Štědrej den a případně vydrží do 26.?
scalex Scalex 22.12.2007 14:32  10671
A když jsem neobaloval slaninou, ale v trojobalu, tak jsem dovnitř dal najemno pomletou čabajku s uzeným sýrem. Taky výborné.
scalex Scalex 22.12.2007 14:31  10670
Šunku bych nedával, to už by se ta masa tloukla (kuřecí, šunka, slanina...), osobně bych volil sýr a spíš něco lepšího než je Niva (ta bývá často taková tvarohovatá), nějaký jiný plísňový sýr... Já dělal i variantu, kdy jsem smíchal rokfór s posekaným listovým špenátem, tak zhruba v poměru dva díly sýra na jeden díl špenátu. Taky to nebylo špatný.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 22.12.2007 14:09  10669
Prosím o radu! Čekám někdy o svátcích návštěvu skorotchána s ženou a chtěla bych udělat k obědu plněný prsíčka kuřecí obalený slaninou a něčím je naplnit. Co je nejvhodnější/nejlehčí/nejchutnější kombinace? Niva, šunka, žampiony nebo nějaká směs něčeho? Poraďte:-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 18.12.2007 12:25  10668
sigiNe, nepřepisuj! Díky, takhle stačí abych si udělal představu.
sigi 18.12.2007 12:21  10667
RoyalNebo si otevřít tu Sandtnerovou, stejně to bue mít nejlepší. Ovšem tu sem celou ručně přepisovat nebudu, nemáš-li o recept enormní zájem.
sigi 18.12.2007 12:19  10666
a nebo takto, mandle já radšiRozinkové mandlové cukroví
kategorie: cukroví vykrajované

Ingredience:
100 g rozinek,
100 g loupaných mletých mandlí,
100 g moučkového cukru,
1 bílek,
1 sáček vanilkového cukru,
špetka strouhané nebo sušené citrónové kůry (nemusí být).
Citrónová poleva:
150 g prosátého moučkového cukru,
šťáva z půlky citrónu,
podle potřeby několik lžiček horké vody

Příprava:
Rozinky velmi jemně posekáme (můžeme i umlít). Rozinky, mandle, cukry, kůru a bílek zpracujeme. Vypracované těsto vyválíme na mírně pomoučněném vále nebo mezi foliemi a vykrajujeme kolečka nebo oválky. Vložíme na plech vyložený pečícím papírem nebo lehce vymazaný a pečeme v mírně vyhřáté troubě. Hotové pečivo sejmeme z plechu a dáme na rovnou plochu, aby se nekroutilo (dole je po upečení růžové, ale jinak je docela měkké). Necháme úplně vychladnout a ztuhnout. Potom poléváme citrónovou polevou a zdobíme mandlí nebo rozinkami. Již nemusíme ničím dále slepovat. Nebo slepíme pikantní zavařeninou vždy spodními stranami k sobě a povrch poléváme polevou a zdobíme.

Poleva: Cukr zalijeme šťávou, podle potřeby přidáme vodu a umícháme hustou lesklou polevu, kterou hned používáme. Potřebujeme-li práci přerušit, tak povrch polevy v misce pokryjeme mokrou vyždímanou utěrkou, aby nezaschla a pak přidáme trošičku vody a přemícháme.
sigi 18.12.2007 12:17  10665
RoyalJá už nemůžu najít ten co jsem sem zkopírovala. V Googlu "rozinkové měsíčky". Teď jsem si možná odpověděla sama tady, je to i s radami.

Rozinkové měsíčky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 žloutky, 14 dkg moučkového cukru, 14 dkg mletých ořechů, 7 dkg mletých rozinek, 5 dkg hrubé mouky, hřebíček, skořice

POSTUP PŘÍPRAVY

Ořechy a rozinky umeleme v masovém strojku / v robotu je to raz dva /. Ze všech přísad vypracujeme těsto, zpočátku to možná bude vypadat, že se nespojí, ale spojí. Necháme odpočinout, nejlépe přes noc. Pak vyvalujeme, já to dělám přes igelit, jinak to hrozně lepí. Vykrajujeme měsíčky nebo jiné tvary a pomalu pečemě 130°C-140°C. Pak spojujeme marmeládou.

No, já na to radši dám tu citronovou polevu, nemusím mít ve všem cukrové marmeládu...
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 18.12.2007 11:59  10664
sigi A co z toho vlastně bude? Kde je celý recept vč. podílů?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt