Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 22.12.2007 19:47  10682
scalexNo vidíš, listovej špenát mám v mrazáku. Té nivy se pravda trochu bojím, pač právě bejvá taková blemcavá. Mrknu v obchodě na výběr "lepších niv":-) Ještě, děláš to na pánvi nebo v troubě? Nebo nejdřív osmahnout na pánvi potom šup do trouby (v mém případě remosky)? Možná bych se mohla mrknout po netu, že:-)
tuvok07 tuvok07 Jste z kraje Vysočina nebo tam jezdíte? - Pokud ano, pojďte sem! 22.12.2007 18:43  10681
Sirius [10680]: Njn jenže teď už novýho těžko seženem - a vyhazuj to.
sirius Sirius youth is wasted on the young 22.12.2007 18:32  10680
10673 / kapr to v mraz8ku přežije, ale to zmrzlé maso pak není tak dobré jako čerstvé. takové rozbředlejší.

10676 - chuť svíčkové záleží na množství a poměru zeleniny a koření. každý to má rád jinak. já používám kopce obojího. a kromě toho - zkus mezi zeleninu na pekáč dát několik plátků citronu. vyndej ho ale než to budeš mixovat.

10669 - camembert a pár odpeckovaných sušených švestek. nebo plátek ananasu, to ale bez sejra.
jinak myslím, že není době vařit podle nového receptu(nevyzkoušeného), když chceš na někoho udělat dojem.
scalex Scalex 22.12.2007 18:17  10679
Sherry funguje bez ohledu na advent. 8^)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 22.12.2007 18:16  10678
makovecČas adventní se neblíží, ael zítra (pozítří?) končí :-))).
scalex Scalex 22.12.2007 18:10  10677
Trochou sherry.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 22.12.2007 17:31  10676
taaak pratele.. blizi se cas adventni, cas vareni svickove... napada nekoho cim se da standardni svickova vylepsit ? tim teda myslim omacku. na mase spikovanym slaninou se moc menit zrejme neda
tuvok07 tuvok07 Jste z kraje Vysočina nebo tam jezdíte? - Pokud ano, pojďte sem! 22.12.2007 17:26  10675
OK, dík.
scalex Scalex 22.12.2007 16:51  10674
Nevadí. V mrazáku se sice "kazící" proces pouze zbrzdí, ale dostatečně na to, aby to pár dní vydrželo.
tuvok07 tuvok07 Jste z kraje Vysočina nebo tam jezdíte? - Pokud ano, pojďte sem! 22.12.2007 16:17  10673
Koupili jsme kapra (vakuově balenej nechtěli jsme zas koupit chudáka nedozabitýho) a spotřeba je do 23.12.
Nevadí to, když bude na mrazáku a sní se hned na Štědrej den a případně vydrží do 26.?
scalex Scalex 22.12.2007 14:32  10671
A když jsem neobaloval slaninou, ale v trojobalu, tak jsem dovnitř dal najemno pomletou čabajku s uzeným sýrem. Taky výborné.
scalex Scalex 22.12.2007 14:31  10670
Šunku bych nedával, to už by se ta masa tloukla (kuřecí, šunka, slanina...), osobně bych volil sýr a spíš něco lepšího než je Niva (ta bývá často taková tvarohovatá), nějaký jiný plísňový sýr... Já dělal i variantu, kdy jsem smíchal rokfór s posekaným listovým špenátem, tak zhruba v poměru dva díly sýra na jeden díl špenátu. Taky to nebylo špatný.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 22.12.2007 14:09  10669
Prosím o radu! Čekám někdy o svátcích návštěvu skorotchána s ženou a chtěla bych udělat k obědu plněný prsíčka kuřecí obalený slaninou a něčím je naplnit. Co je nejvhodnější/nejlehčí/nejchutnější kombinace? Niva, šunka, žampiony nebo nějaká směs něčeho? Poraďte:-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 18.12.2007 12:25  10668
sigiNe, nepřepisuj! Díky, takhle stačí abych si udělal představu.
sigi 18.12.2007 12:21  10667
RoyalNebo si otevřít tu Sandtnerovou, stejně to bue mít nejlepší. Ovšem tu sem celou ručně přepisovat nebudu, nemáš-li o recept enormní zájem.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt