Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 28.12.2007 09:10  10730
Halušky dělám dneska, z pytliku, s uzeným a zelím. Akorát neměli v krámě bílý zelí, tak budou trošku obarvený červeným:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.12.2007 09:04  10729
Ňám! Ale obávám se, že bych nezvládla tu správnou konzistenci.
nenufer 28.12.2007 09:03  10728
Tak ja neviem ale mne sa ako zaklad velkeho silvestrovskeho uzivania alkoholickych napojov osvedcili bryndzove halusky, nejak sa po nich nikto nevedel moc opit :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 28.12.2007 08:58  10727
ankaJavor, stejně to nespěchá:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.12.2007 08:57  10726
Abych to napsala se vším všudy, musela bych lovit v poznámkách, které má máma ve svém sešitě. Vzhledem k tomu, že za hodinu a kousek odjíždím do konce roku pryč, nestíhám:) V r. 2008 se přihlaš, jsem ti k dispozici:)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 28.12.2007 08:54  10725
ankaA jak děláš tu výbornou zelňačku, když ji tak umíš?.-)
alchymista 28.12.2007 00:06  10724
kokos [10698]: jo, hodinu to před pečením vařit, aby se to neseschlo.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.12.2007 22:14  10723
kvítkoJo, to mum také ráda. Děláme ji často a i kdyby jí byl hektolitr, sní se. Ale ještě také děláme "červenou", tak trochu slovenskou a to je ten stejný případ:)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 27.12.2007 22:10  10722
Jo, gintonic s okurkou je fajn:-)

Zelňačku jsem snad ještě nikdy nedělala. Máma dělávala bílou zelnou s bramborem a vařeným vajíčkem k vánočnímu obědu. Té polívky bych se užrala a ták dlouho jsem ji neměla.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.12.2007 21:59  10721
(Teda že se chválím:))
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.12.2007 21:59  10720
Výbornou zelňačku umím, to je taky fajn nápad.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.12.2007 21:58  10719
Zítra se stavujeme v Tescu, takže co bude vypadat nejlíp, to koupím a z toho uvařím:)
scalex Scalex 27.12.2007 21:57  10718
makovec [10714]: Nejlepší základ k nezdravým alkoholickým nápojům je samozřejmě steak a žádnej blivajz z jednoho hrnce. 8^) Maximálně bych to doplnil celerovým salátem.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 27.12.2007 21:49  10717
Anka [10716]:
Gina mám doma - okurku budu kupovat... hmmm to zkusím.o)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 27.12.2007 21:46  10716
Já hodlám pít džin, což mi připomíná jedno doporučení: Jestli máte rádi džintonic, zkuste si do něj někdy místo citronu dát plátek salátové okurky. Nevěřila jsem, ale je to mnohem lepší!

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt