Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 28.12.2007 10:50  10739
Nenufer [10734]: hlasim se k oloupani brambor (ted na vanoce jsem delala salat ze 4kg), dostanu halusky? :-)
nenufer 28.12.2007 10:10  10738
suhlas ale na to existuje jediny trik, vzdy na zacitaku tam hodit do horucej vody jednu lyzicku cesta a pozorvat co sa s nim stane. Vecsinou sa mi rozpadne a pridavam muku :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.12.2007 10:09  10737
Chtěla jsem tím říct, že tajemství dobrých halušek je ve správném konzistenci těsta:)
nenufer 28.12.2007 10:07  10736
Ankapreco? vzhladom k tomu ze ich nikdy nerobim pre menej ako 5-6 ludi by som sa zblznila robit to rucne
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.12.2007 09:55  10735
NenuferJenže on fór tkví právě někdy mezi "naskrabe mi ich robot" a "nahadzanie do vody".
nenufer 28.12.2007 09:51  10734
Tak niekedy dorazte na navstevu :-) ALe podmienka je ze mi niekto oskrabe zemiaky :-)

Anka a je to skor o modernej technike aspon u mna, zemiaky niekto z hladosov rad obieli, naskrabe mi ich robot a na hadzanie do vody mam tiez mechanizaciu, kupila som to pod nazvom cosi (uz si nepametam) na spatzle :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 28.12.2007 09:29  10733
No jo, na dvě porce se s tím patlat nebudu:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.12.2007 09:19  10732
Slovákům "sa to robí", když to mají v krvi:))
nenufer 28.12.2007 09:17  10731
Keby boli z pytliku tak sa nedoplatim :-)) minuly Silvester som ich robila celkovo z 5 kg brambor, k tomu myslim asi 2 kg muky a 10 vajec :-)
A to som ich robila na tri krat lebo ich stale zrali a zrali :-))))
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 28.12.2007 09:10  10730
Halušky dělám dneska, z pytliku, s uzeným a zelím. Akorát neměli v krámě bílý zelí, tak budou trošku obarvený červeným:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.12.2007 09:04  10729
Ňám! Ale obávám se, že bych nezvládla tu správnou konzistenci.
nenufer 28.12.2007 09:03  10728
Tak ja neviem ale mne sa ako zaklad velkeho silvestrovskeho uzivania alkoholickych napojov osvedcili bryndzove halusky, nejak sa po nich nikto nevedel moc opit :-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 28.12.2007 08:58  10727
ankaJavor, stejně to nespěchá:-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 28.12.2007 08:57  10726
Abych to napsala se vším všudy, musela bych lovit v poznámkách, které má máma ve svém sešitě. Vzhledem k tomu, že za hodinu a kousek odjíždím do konce roku pryč, nestíhám:) V r. 2008 se přihlaš, jsem ti k dispozici:)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 28.12.2007 08:54  10725
ankaA jak děláš tu výbornou zelňačku, když ji tak umíš?.-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt