Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 31.12.2007 10:11  10767
nulaBohužel se mi totéž už taky stalo. Lidi moc ryby nejedi a když má market mít širší sortiment tak to pak dopadá takhle. Což vyústí v to, že lidi moc ryby nejedi.

Ale třeba Hypernově (abych furt nepropagoval Makro) maj akvárko s živejma rybama. Na požádání zakuchnou i vykuchaj.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 31.12.2007 09:51  10766
zdar, mate tip na nejake fajne stranky ohledne studene kuchyne? ochucene masla, jednohubky atd.... dik
nula nula všetko je tak, ako má byť 31.12.2007 09:45  10765
vinylPresvedcila som sa aj tento rok, ze z tou cerstvostou je to vzdy velmi pochabne. Kupila som cerstveha, ruzoveho ulozeneho pekne na ladovej drti, ale napriek tomu uz bol tak citit rybacinou, ze to uz bola mrtvola viac dni a nas cerstvy kapor bol proti tomu lahodka.
Inak dnes som do prace kolegom doniesla slovensku kapustnicu. Je v nej kusok cerstveho bravcoveho potom udene maso a dva druhy klobasky, prave dubaky a susene slivky a hrozienka.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 31.12.2007 08:54  10764
Jen pro zajímovast - včera v Makru měli čerstvýho lososa za 49 kč. Dle mého názoru použití citronu právě vychází z toho zmraženýho masa. Přebije dokonale chuť.

Scalex: Někdy zkus koupit čerstvý filet lososa, namarinuj ho přesně jak říkáš, nakrájej na tenké proužky a poklaď na čerstvou bagetku s pár lístky salátu. Bez jakékoli další úpravy. Geniální ale vyžadující opravdu čerstvého lososa.
nula nula všetko je tak, ako má byť 29.12.2007 06:40  10763
FoxkaAj ja viem robit halusky, tak sa zastav. :))
scalex Scalex 28.12.2007 20:32  10762
To jo, ale pomerančová šťáva funguje dost podobně (je taky dost agresívní) a líp chutná. Citrón už je takovej... provařenej. 8^)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 28.12.2007 19:28  10761
Scalex [10759]: Já používal citron kvůli tomu, že je kyselej. Na některý ryby (např. okoun, prostě který maj hodně kostí) ho leju sposty - ryby jsou potom daleko "přátelštější", protože ty malinký kostičky uplně změknou.
scalex Scalex 28.12.2007 19:25  10760
Denise [10758]: kopr jsem nezkoušel, ten možná voní až příliš a nedával bych ho na lososa, ale na nějakou "obyčejnější" rybu. Myslím, že kopr by přerazil jemnou chuť lososího masa. On ani ten rozmarýn se nesmí moc přehnat.
scalex Scalex 28.12.2007 19:23  10759
Denise [10758]: můžeš použít i tymián nebo provensálské koření. Ale i bez toho to bude dobré. Nechávám podkovy 24 hodin ponořené do pomerančové šťávky (dám podkovy do igelitového sáčku, pusou z něj trochu vysaju vzduch a naliju tam šťávu; pak ještě jednou vysaju vzduch a sáček zavážu - díky tomu stačí relativně málo šťávy a ryba se přitom krásně celá marinuje). Pak jen osolit, opepřit a šup na pánev. Zkoušel jsem i vmasírovat do podkov pomerančový pepř, což je jemně mletá pomerančová kůra, smíchaná s nahrubo nadrceným černým a bílým pepřem. Taky výborné.

Lidi jsou u nás zvyklí lít na rybu spíš citronovou šťávu, ale ta pomerančová hodí celé jídlo úplně někam jinam. O level vejš, řekli bychom my, počítačoví magoři.
denise 28.12.2007 18:19  10758
Teda vy jste mi s tím mrazákem vyděsili. Mám tam dvě podkovy tak jdu lisovat pomerančovou šťávu. Rozmarým nemám, co kopr ?
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 28.12.2007 13:47  10757
Scalex [10755]: dík.o)
scalex Scalex 28.12.2007 13:39  10756
vinyl [10753]: no to ano, ale i ten mražený se dá. Občas kupuju lososa mraženého, občas čerstvého. Čerstvého připravuju takřka nekořeněného, jen špetka bílého pepře a soli. Mraženého marinuju v pomerančové šťávě lehce ovoněné rozmarýnem.
scalex Scalex 28.12.2007 13:37  10755
muflonek [10752]: ona je otázka, jestli to třeba lehce nepovolilo a pak zas nezmrzlo - což se může stát jak při transportu do obchodu, tak po nákupu, než člověk přijde domů. Mraženým věcem totiž víc než mražení škodí to, když povolí a zase znovu zmrznou. A speciálně to platí u ryb.

Co se týká mražení, tak pokud nemáš nějaký ultrachladící mrazák, co mrazí pod -20, tak počítej s tím, že kazící proces ve zmražených potravinách se nezastavuje, pouze zpomaluje. Čím hlubší zmražení, tím větší zpomalení, ovšem u snadno se kazících potravin (což ryba je) bych určitě nešel přes tři měsíce.

Žlutého lososa bych se asi bál a radši to vyhodil. Nemá cenu kvůli pár desítkám korun riskovat průjem (a ostatně i zkažený dojem z jídla).
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 28.12.2007 13:36  10754
vinyl [10753]:
jasně, že čerstvý je lepší, ale není, mám mraženýho. A já tu řeším, ale něco jiného - zda je ještě v pořádku nebo ne.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 28.12.2007 13:34  10753
ScalexNo,zrovna u lososa, kterýho maj čerstvýho v každém větším marketu mi to přijde opravdu zbytečné.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt