Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
nula nula všetko je tak, ako má byť 2.1.2008 20:29  10785
KokosMáš pravdu, myslím, že v papiňáku by to zelí až příliš změklo.
kokos kokos 2.1.2008 17:47  10784
No ale jaksi bych to nedával do do papiňáku. I když to bude trvat dýl tak to rozhodně v normálním hrnci bude chutnější. Anebo tu čabajku až na konec.
nula nula všetko je tak, ako má byť 2.1.2008 16:53  10783
beruthielTak ta slovenska sa robieva z bravcoveho a to z kuska neudeneho a z kuska udeneho a klobaska sa da varit vcelku a az pred podavanim sa uvarena nakraja na kolieska, zachova si tak viac chut. A dobru stupavsku kapustu netreba preplachovat, lebo strati z tej chuti a zvykne sa u nas robit bez cukru, co najviac na kyslo. Pridavam tiez tie slivky a hrozienka. Ale su rozne druhy kapustnice lisi sa to aj od dediny k dedine. Na juhu Slovenska pridavaju aj smotanu.
beruthiel beruthiel Wibbly Wobbly, Timey Wimey. 2.1.2008 16:04  10782
dodatek..když je vše uvařené, žebírka z hrnce vyberu, oberu maso a to do hrnce vrátím, kostí se zbavím. S hovězím naložím dle toho jestli bylo na kostičky už když jsem ho do hrnce vkládala nebo jsem ho vařila v celku. prostě tak, aby všechno bylo na příjemně konzumovatelné kousky.
beruthiel beruthiel Wibbly Wobbly, Timey Wimey. 2.1.2008 15:56  10781
Zelňačkamy děláme taky slovenskou verzi zelňačky, takže kapustnici :). Vezmu papiňák. Kyselé zelí propláchnu a dám do vnitř. Na pánvi osmahnu cibulku a zasypu cukrem až trochu zkaramelizuje, přidám k zelí. Vezmu nožíčku čabajky, nakrájím na kolečka, šoupnu to do hrnce, s uzeným žebírkem, kouskem hovězího a na menší kousky nakrájenými bramborami udělám to samé, přidám papriku (koření)- hodně. Pepř, kmín, bobkový list, sůl...ale víceméně dochucuji až když je to hotové. Ideálně konzumovat až druhý den po uvaření. Tchýně, slovenka, ještě přidává pár sušených švestek a houby
shelle Shelle - Good Service 2.1.2008 15:17  10779
A prakticky se do roka do dne zeptej znovu :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.1.2008 14:18  10778
MaudeHned, jak se zjevím doma a vzpomenu si. Takže teoreticky dnes večer.
maude 2.1.2008 10:24  10777
AnkaDáš sem recept na tu super zelňačku? Už dlouho nějaký scháním a vždycky mě buď odbudou, že ji vaří "normálně" a nebo mi na receptu něco nesedí.... Tak kdyžtak nezapomeň napsat poměr ingrediencí a třeba i jaké kupuješ zelí, pže to se mi párkrát vymstilo :o(
předem DÍK!!!
kokos kokos 1.1.2008 20:39  10775
No vidíš a já dělal ty kolena a mělo to úspěch.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 1.1.2008 19:23  10774
PointaKoho by snad zajímalo, co jsem nakonec vařila k té večeři, na kterou jsem tu nedávno sbírala rady, tak tedy: NIC. Dali jsme si na stůl různé zobání a hráli Activity.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 31.12.2007 12:15  10773
MrMarDíky za doporučení, bývám v Třeboni každý rok .
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 31.12.2007 11:44  10772
vinylAž(jestli) tu budeš příště, jdi do lázeňských restaurací, především do Harmonie na lázních Aurora. Candát je tam úžasnej a co víc, obě dvě restaurace jsou striktně nekuřácké...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 31.12.2007 11:05  10771
mrmarNechtěl jsem být tolik kritický, ale restaurace jsou dost bída. V Šupině jsem si asi před rokem dal štiku na šalvěji a přinesli mi vysušenou podkovu zasypanou směsí sušeného neidentifikovatelného koření. O moc lepší to nebylo letos u Mníšků. Až teprv když jsem si objednal rybu bez jakéhokoli koření a co nejméně udělanou, dostavil se skutečný chuťový požitek. I když turistům, kteří si daj kapří hranolky je to stejně fuk. Pochválit ale musím vinný lístek.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 31.12.2007 10:58  10770
Mňo, je tu někdy dost nuda, restaurace jsou tu dost jednotvárné a nabídka rybích specialit je na rybářské město ubohá(a úroveň Šupin(k)y poklesla). Ale pro turisty a hlvně cyklisty paráda(V létě jsem si vyjel na kole v západních Čechách a ty kopce mě zničily, to tu nemáme :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 31.12.2007 10:48  10769
MrMarjj, Třeboň je super. Po všech stránkách.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt