Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
maude 3.1.2008 19:52  10819
Vando - mňam! a dík!
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 3.1.2008 19:41  10818
segedín - začnu úplně normálně - jako guláš z vepřového - cibule osmahnout, hodit na kostky maso, osmahnout = > okořenit dle své chuti - osolit, opaprikovat, okmínovat (áno, kmín není zlo), příp, použít nějakou hotovou směs koření na guláš, a nechat dusit (dle potřeby mírně podlít - maso stojí ve šťávě jen tak po kotníčky ;) ). Až je maso skoro hotové přidat k tomu kysané zelí a bobkový list, podle potřeby podlít vřící vodou a dál dusit. Pak mírně zaprášit moukou a povařit. Na závěr přidat zakysanou smetanu a bílý jogurt.

(pozn. red. - nedočkaví jedinci používají papiňák)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 3.1.2008 19:24  10817
Myslim že tohle už bohatě stačilo a víc bych tohle téma nechal spát. A keosana taky.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 3.1.2008 19:20  10816
dotazy na pekarnu smeruj na keosana
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 3.1.2008 18:14  10815
Díky!
cova 3.1.2008 18:13  10814
mrcospřesněji tady: http://domacipekarny.dama.cz/
cova 3.1.2008 17:31  10813
mrcoszkus www.dama.cz, tam je toho mraky...
shelle Shelle - Good Service 3.1.2008 17:09  10812
kvitko [10811]: Nevoni?!?!?!?!?!
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 3.1.2008 15:51  10811
Uzenou papriku už mám doma! Ještě jsem ji nepoužila, tak uvidíme. A nevoní mi!
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 3.1.2008 15:13  10810
Já mám rád zelňačku ochucenou mletou sladkou paprikou. A s uzenou paprikou to musí být naprostá delikatesa...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 3.1.2008 13:51  10809
maudeTaky osvědčený recept nemám, dělala jsem dle kuchařky, klasického receptu a musím se pochválit, povedl se jedna báseň.-)

O pekárně budu uvažovat možná někdy do budoucna, jestli vyjdou plány, budem bydlet v totálním zapadákově a to se bude hodit:-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 3.1.2008 12:58  10808
mrcosTaky o ní uvažujem. Ale tohle téma bych skoro viděl spíš do klubu domácnost.
maude 3.1.2008 12:57  10807
zelňačkaTEDA! všem díky za recepty, popisy, rady, doporučení - sem netušila, jaký tu rozpoutám zelňačkový orgie :o) Každopádně doufám, že teď už se jí fakt naučím takovou, jakou jí mám ráda! Dám vědět, jak to dopadlo.
Jo a když jsme u toho zelí - co segedin? :o) s tím jsem na tom podobně - chutná mi, neumím a z rodiny nikdo nevaří, takže ověřený recept nevlastním...
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 3.1.2008 12:55  10806
Když už je o tom řeč, sestra dostala k Vánocům pekárnu, chtěl sem se zeptat na nějaký tipy, triky, vychytávky.
(nebijte mě, nemyslím to až tak vážně :))
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.1.2008 12:37  10805
kvitkoNo... na to mliko jsem tam trochu zapomněla:) Ale tada dáváme smetanu+mléko.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt