Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 4.1.2008 09:37  10827
shelleNevoní, když k ní přičichnu, nevoní mi. Ale v jídle jsem ji ještě nezkoušela, tak uvidím.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 4.1.2008 09:20  10826
zkousel jste nekdo ten "papinak do mikrovlnky"?
sirius Sirius youth is wasted on the young 4.1.2008 01:41  10825
do segedinu patří moře česneku. a žádné tlusté maso
alchymista 3.1.2008 22:04  10824
Což je evidentní důkaz reinkarnace :)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 3.1.2008 21:58  10823
gotregAž na to, že papiňák byl vynalezen asi 300 let před tou bombou :-)).
cova 3.1.2008 21:32  10822
gotregNevím proč, ale mám pocit, že to musel vynalézt jeden a ten samý člověk... Proto ho nepoužívám. :-)
gotreg 3.1.2008 20:57  10821
Vando dík
to vypadá tak megadobře, že ho asi udělám .. i když normálně segedín nemusím (trauma z války školní jídelny).
A papiňák je nejlepší vynález od atomové bomby!
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 3.1.2008 20:25  10820
este kdyz sem jed segedin (mnoho let tomu nazad) tak do nej babca davala na kosticky nakrajenou osmahnutou slaninku. to tomu davalo taky fajnovej smak
maude 3.1.2008 19:52  10819
Vando - mňam! a dík!
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 3.1.2008 19:41  10818
segedín - začnu úplně normálně - jako guláš z vepřového - cibule osmahnout, hodit na kostky maso, osmahnout = > okořenit dle své chuti - osolit, opaprikovat, okmínovat (áno, kmín není zlo), příp, použít nějakou hotovou směs koření na guláš, a nechat dusit (dle potřeby mírně podlít - maso stojí ve šťávě jen tak po kotníčky ;) ). Až je maso skoro hotové přidat k tomu kysané zelí a bobkový list, podle potřeby podlít vřící vodou a dál dusit. Pak mírně zaprášit moukou a povařit. Na závěr přidat zakysanou smetanu a bílý jogurt.

(pozn. red. - nedočkaví jedinci používají papiňák)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 3.1.2008 19:24  10817
Myslim že tohle už bohatě stačilo a víc bych tohle téma nechal spát. A keosana taky.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 3.1.2008 19:20  10816
dotazy na pekarnu smeruj na keosana
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 3.1.2008 18:14  10815
Díky!
cova 3.1.2008 18:13  10814
mrcospřesněji tady: http://domacipekarny.dama.cz/
cova 3.1.2008 17:31  10813
mrcoszkus www.dama.cz, tam je toho mraky...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt