Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 5.1.2008 23:09  10844
na boršč je mistr moje sestra, já ho nevařím, jen jím :)
ale na recept se můžu někdy zeptat
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 5.1.2008 23:08  10843
a nemáte někdo nějakej dobrej recept na boršč? To, čemu my říkáme boršč a co doma děláme, to je takový mix mezi skutečným borščem a zelňačkou (a nejspíš ještě něčím dalším). A i když já osobně to dost můžu, přeci jenom bych někdy chtěla zkusit i ten klasickej boršč :)
renda Renda 5.1.2008 22:06  10842
Saaafra, borsc sem dlouho nedelala. Koupim velkej hrnec a napravim to...Jen nevim, kdo to sezere:)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 5.1.2008 22:05  10841
trilliz čerstvého zelí si udělej boršč
nenufer 5.1.2008 20:39  10840
trilli: sprav si nejaku inu zelnu polievku a nie zlenacku, nebude to ono. Okyselit sa to sice da aj octom ale chut je niekde uplne inde
trilli 5.1.2008 20:22  10839
dá se ta zalňačka udělat i z hlávkového zelí?
mám doma jednu hlávku a nevím co s ní
a nemám ani zakysanou smetanou - jen tu sladkou
tak mi není jasné jak udělám, aby to bylo kyselé? :-)
marienka Marienka 5.1.2008 19:30  10838
Jen prijdte:-)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 5.1.2008 14:04  10837
Překupníci s kořením:-))
alchymista 5.1.2008 00:09  10836
Zkusím taky zítra, ten Anky recept na zelňačku, doufám, že v tom ten protlak neudělá moc velkej chuťovej chaos :)
nenufer 4.1.2008 23:52  10835
Rendato nie ej zly napad, potom by sme sa mohli este nasackovat k nemenovanej osobe pozriet pištíkov :-)
renda Renda 4.1.2008 23:28  10834
NenuMam takovou myslenku vyrazit k Antoninovi osobne a vybirat a ocuchavat v krame... Nepridas se?
nenufer 4.1.2008 23:11  10833
No varila som tiez na vianoce kapustnicu a podarilo sa mi presvedcit polovicku ze sa fakt neoplati kupovat v normalnom obchode to seno co sa napr. nazyva majorankou. Dala som jej tam pomerne dost a jej chut stale nikde. Asi ten zbytok vyhodim a kupim si ju u Antonina. Akurat budem musiet zmermomocnit posla aby zase dorazili :-) Ale to vlastne nie je az taky problem, staci vyhlasit ze budem zase robit halusky :-)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 4.1.2008 22:28  10832
Uzenou papriku jsem dnes dala na slané tyčinky z listového těsta.. A syn přísala, že cítí v bytě vonět salám :-)).
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 4.1.2008 22:24  10831
Sirius - nejen do guláše si dobrovolně nedávám tlusté maso :)


Čestná výjimka je fakt špek, ideálně poctivý domácí. Zrovna před týdnem jsem dostala půl šrůtky. Ale s tím zacházím jako se šafránem ;)

A když tak nějaký dobrý, hodně libový kousek anglické - třeba právě na ty bagetky, nebo na talíř k dalším pochutinám, když se má sejít pár lidí, tak aby bylo co zobat.

Shelle - taky mně voní - ta od Antonína nádherně.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.1.2008 10:27  10830
ShelleAni netušíš, co jsem na první pohled přečetl že by ses? :o))

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt