Tuhle jsem se opět pustil do lasagní. Kamarád, co byl u nás na návštěvě, chtěl recept, tak když už jsem ho sepsal, tak ho hodím i sem:
Lasagne scalexiosa (kurevsky nedietní)
1 balíček lasagní
4 pixly loupaných rajčat
1 kg mletého masa (mix hovězí a vepřové)
4 střední cibule
Strouhaný tučný eidam, strouhaný parmazán
Koření: oregano (toho nejvíc), bazalka, tymián, vegeta, sůl, pepř
Bešamel (toho hodně, vařím ho asi ze dvou šlehaček a 1/2 litru mléka, 10 dkg másla a 10 dkg mouky a ochucuju vegetou, aby měl nějakou chuť sám o sobě a „nezemdlel“ celý jídlo)
Postup:
Cibuli orestovat, přidat maso, obdělat, přidat rajčata, ochutit, ať to má šmrnc, nudle to pak dost zjemní.
Celá tahle náplň by měla být dost tekutá, lasagne se dávají nevařené - vaří se vlastně jenom ve šťávě a bešamelu.
No, a teď už to jenom naskládat na sebe. Pekáč vymažu olejem i na stranách a dávám: lasagne, maso, sýr, bešamel, lasagne, maso, sýr, bešamel, lasagne..... navrch Bešamel. Pokud budete idioti jako já a navrch nakladete syrové lasagne, aniž by vám zbyl bešamel, nezoufejte. Prostě to všechno opatrně zmáčkněte (po celé ploše pekáče) a nejspíš se vám podaří "vymáčknout" šťávu a bešamel tak, aby byly i horní lasagne zalité.
Peče se pomalu cca půl hodiny. |