Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
scalex Scalex 6.1.2008 14:43  10860
Anka [10857]: ty "zvratky" jsou tady. 8^)
gvi 6.1.2008 14:41  10859
Scalex [10858]: to je fáze vaření amarounů,ne?
scalex Scalex 6.1.2008 14:39  10858
Anka [10857]: to si pleteš s tou houbovou polévkou, já mám na mysli tohle, takhle si představuju fleky se zelím (a zapíchnutou klobásou). 8^)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.1.2008 14:17  10857
No to teda nene. Tamto mělo barvu a konzistenci zvratků (pardon).
nula nula všetko je tak, ako má byť 6.1.2008 14:17  10856
ScalexHooooodně podobný těm mým. :) Orebano zvyknu prásknout i čerstvé. iteď ho tam ješté vyškrábu spod sněhu. :)
scalex Scalex 6.1.2008 14:14  10855
Anka [10854]: a když se do té blemcárny zapíchne klobása, vypadá to jako jedno jídlo, co tu fotil Keosan. 8^)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.1.2008 14:13  10854
K té přebytečné hlávce zelí... Pokud z toho teda nechceš udělat knedlo vepřo zelo, což je nejlepší volba. Občas se u nás dělá něco, co nevím, jestli má nějaký speciální název, ale jsou to prostě fleky se zelím. Ve velkém kastrolu jsou fleky (žádné jiné těstoviny bych na to nedoporučovala) a zelí a celé je to takové blemcózní ale dobré. Jestli by byl zájem, nějaký recept najdu. Jak nejsem na těstoviny a bezmasá jídla, tohle mám ráda.
scalex Scalex 6.1.2008 14:04  10853
Tuhle jsem se opět pustil do lasagní. Kamarád, co byl u nás na návštěvě, chtěl recept, tak když už jsem ho sepsal, tak ho hodím i sem:

Lasagne scalexiosa (kurevsky nedietní)

1 balíček lasagní
4 pixly loupaných rajčat
1 kg mletého masa (mix hovězí a vepřové)
4 střední cibule
Strouhaný tučný eidam, strouhaný parmazán

Koření: oregano (toho nejvíc), bazalka, tymián, vegeta, sůl, pepř

Bešamel (toho hodně, vařím ho asi ze dvou šlehaček a 1/2 litru mléka, 10 dkg másla a 10 dkg mouky a ochucuju vegetou, aby měl nějakou chuť sám o sobě a „nezemdlel“ celý jídlo)

Postup:

Cibuli orestovat, přidat maso, obdělat, přidat rajčata, ochutit, ať to má šmrnc, nudle to pak dost zjemní.
Celá tahle náplň by měla být dost tekutá, lasagne se dávají nevařené - vaří se vlastně jenom ve šťávě a bešamelu.

No, a teď už to jenom naskládat na sebe. Pekáč vymažu olejem i na stranách a dávám: lasagne, maso, sýr, bešamel, lasagne, maso, sýr, bešamel, lasagne..... navrch Bešamel. Pokud budete idioti jako já a navrch nakladete syrové lasagne, aniž by vám zbyl bešamel, nezoufejte. Prostě to všechno opatrně zmáčkněte (po celé ploše pekáče) a nejspíš se vám podaří "vymáčknout" šťávu a bešamel tak, aby byly i horní lasagne zalité.

Peče se pomalu cca půl hodiny.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 6.1.2008 13:36  10852
Anka [10850]: Něco takovýho. Ale člověk si to může přizpůsobit dle vlastních chutí a potřeb a navíc ví, co tam opravdu je a neni ;) Taky je to dobrá cesta, jak se zbavit některých zbytků :)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 6.1.2008 13:35  10851
mrcos do toho zrejme ale nedava toulavy psy
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.1.2008 13:32  10850
To co popisuješ, nejsou to jarní závitky, které mají jaké předkrm u všech "Číňanů"?
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 6.1.2008 13:31  10849
mrcosNa ty ce chystám příští týden, musím jen někde koupit ten papír.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 6.1.2008 13:23  10848
gvi [10847]: Myslim že v každym většim marketu ho mít nejspíš budou, bude někde skrytej mezi rejžovejma těstovinama. Případně místa jako nějaká zdravá/alternativní výživa. Vzhledem k tomu, že se dá sehnat i u nás v Prdelákově v Bille, tak sehnat ho by neměl bejt takovej problém :)
gvi 6.1.2008 13:19  10847
mrcos [10846]: a rýžový papír se najde kde?
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 6.1.2008 13:14  10846
Dneska byly jako předkrm závitky z rýžového papíru. Uplně jednoduchý, papír se namočí v horký vodě, zabalí se do něj libovolná směs (zelenina, houby, maso, ...) a zasmaží se to. Dá se to ještě polít omáčkou - opět spousta možností. Neni to pracný a je to dobrý :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt