Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
renda Renda 10.1.2008 00:39  10886
Anka 10880Diky dobra vilo, zachranila si mi zaludek;)))
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 9.1.2008 23:02  10885
Anka - za á mně to chutná a za bé nezatěžuju cévy mého drahého vyšší dávkou cholesterolu, než je nutné (tu si pak může dovolit třeba v tom mase ;))
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.1.2008 22:56  10884
Stejně pořád nechápu, proč se poslední roky do všeho jako náhražka zakysané smetany nebo tatarky rve bílý jogurt, když existují zakysané smetany nebo tatarky.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 9.1.2008 22:49  10883
křenové fazole - fazole upravené pro konzumaci ;), kousek šunky nakrájené na nudličky, cibule na hodně jemno, křenu podle chut (=hodně) a nějaké pojivo (nejčastěji rozmíchám křenové pomaz. máslo s jogurtem - množství přiměřeně fazolím, ale dá se použít i zakys. smetana nebo tatarka - vyzkoušet dle vlastní chuti)

Vynikající jako příloha ke grilovanému masu nebo prostě jen tak naprudko osmahlém plátku masa. Dá se jíst i samostatně s pečivem.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.1.2008 22:27  10882
"Málo chlastáš!" řekl by ti můj kamarád.
nula nula všetko je tak, ako má byť 9.1.2008 20:03  10881
AnkaChuť je fajn, ale rozbolel ma zasa žalúdok. :))
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.1.2008 15:45  10880
kachna, zelí, vepřová, biftek, výpečky, uzené, husa, brknedlík, klobáska

(Pardon, ale musela jsem si spravit chuť:))
shelle Shelle - Good Service 9.1.2008 15:33  10879
kvitko [10873]: Ja milovala naklicenou cocku s jogurtem, to se jen pak posoli, pocitronuje a vynikajici.

A nebo jsem delala salat - cocka z konzervy, lolo, rajcata, jarni cibulka a jogurt (sul, citron, trochu olivoleje).

A fazole z plechovky davam normalen do salatu - led. salat, rajce, okurka, fazole, jarni cibulka a zalivka olivolej, citron, sul, bylinky.
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 9.1.2008 14:09  10878
tilkaMám tento recept a vyhovuje mi:
1/2 100% tuku
1/4 kg hladké mouky
1/2 šlehačky

Uhňácat těsto, vykrájet tvary, upéct, obalit v cukru.
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 9.1.2008 14:08  10877
tilkaCukroví ze šlehačky je taky bez vajíček. Zkus pohledat na netu šlehačkové cukroví (nebo tak něco).
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 9.1.2008 12:46  10876
kvitkoLuštěninové saláty (právě ta kombinace se majonézou/jogurtem a zeleninou) jsou vynikající.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 9.1.2008 11:43  10875
Išelské jsem dělala o vánocích, ale slepuju je máslovo-kakaovo-rumovým krémem.
dot Dot 9.1.2008 11:42  10874
Išelské dortíčky

Autor: Laki - další recepty


Suroviny:
150 g hl.mouky
150 g mletých lískových ořechů (dávám i vlašské)
1 lžička prášku do pečiva
150 g mouč. cukru
1/2 lžičky mleté skořice
1 vejce
100 změklého másla

slepovací náplň:250 g meruňkové(!!!!) marmelády
na zdobení:poleva:100 g čoko na vaření + 50 g rostl. tuku
ořechy

Postup:
mouku,ml. ořechy,prášek do peč.-smíchat,
přidat vejce,skořici,špetku soli,cukr utřený s máslem-prohnětnout
- nechat 1 hodinu odpočinout
poté vyválíme l/2 cm plát a vykrajujeme kolečka-na vymaz. plechu upečeme (cca 200°C- 10 až 15 min)

Dá se lepit i nutelou nebo ořechovým krémem
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 9.1.2008 11:41  10873
A mě by zajímala nějaká jednoduchá úprava luštěnin. Né tradiční čočky, fazole nakyselo s párkem, ale něco jinýho. Koukám po netu, ale nic mě nezaujalo. Kombinací fazolí s kysaným zelím, jogurtem, majonézou se trochu bojím:-)
nula nula všetko je tak, ako má byť 9.1.2008 10:36  10872
tilkaTys toho o Vánocích neměla dost?? Mamma mia! :)
A já se tu trápím s vysokým cukrem a to jsem si o Vánocích dávala bacha... smajlík závistník.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt