Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
nula nula všetko je tak, ako má byť 10.1.2008 15:31  10891
Tak u nás klasika rajo a potom mám rada zvolenský jogurt.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 10.1.2008 14:30  10890
Choceňák forever :) už skoro jinej nepoužívám - ani k jídlu, ani do jídla. Max občas Hollandii.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 10.1.2008 09:41  10889
Já mám nejradši choceňák. Hollandia mi přijde dost odpornej.
shelle Shelle - Good Service 10.1.2008 08:29  10888
Tak nejelspi je bud recky Total, pak Hollandia. To jsou JOGURTY. Pak teda Nature od Madety a Chocensky Max.
scalex Scalex 10.1.2008 07:58  10887
Anka [10884]: někdy už mi toho tuku přijde fakt moc. Jednou jsem dělal nějaké jídlo se smetanou a ani mi to moc nechutnalo. Přišlo mi to, jako kdyby člověk vzal krajíc chleba a na něj namazal vrstvu másla třikrát tlustší než je tloušťka toho chleba. To by se taky nedalo jíst.

Ale samozřejmě když nahrazovat smetanu jogurtem, tak nějakým hodně kvalitním smetanovým, žádnej vycucanej light. Já nedám dopustit na Choceňský.
renda Renda 10.1.2008 00:39  10886
Anka 10880Diky dobra vilo, zachranila si mi zaludek;)))
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 9.1.2008 23:02  10885
Anka - za á mně to chutná a za bé nezatěžuju cévy mého drahého vyšší dávkou cholesterolu, než je nutné (tu si pak může dovolit třeba v tom mase ;))
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.1.2008 22:56  10884
Stejně pořád nechápu, proč se poslední roky do všeho jako náhražka zakysané smetany nebo tatarky rve bílý jogurt, když existují zakysané smetany nebo tatarky.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 9.1.2008 22:49  10883
křenové fazole - fazole upravené pro konzumaci ;), kousek šunky nakrájené na nudličky, cibule na hodně jemno, křenu podle chut (=hodně) a nějaké pojivo (nejčastěji rozmíchám křenové pomaz. máslo s jogurtem - množství přiměřeně fazolím, ale dá se použít i zakys. smetana nebo tatarka - vyzkoušet dle vlastní chuti)

Vynikající jako příloha ke grilovanému masu nebo prostě jen tak naprudko osmahlém plátku masa. Dá se jíst i samostatně s pečivem.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.1.2008 22:27  10882
"Málo chlastáš!" řekl by ti můj kamarád.
nula nula všetko je tak, ako má byť 9.1.2008 20:03  10881
AnkaChuť je fajn, ale rozbolel ma zasa žalúdok. :))
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 9.1.2008 15:45  10880
kachna, zelí, vepřová, biftek, výpečky, uzené, husa, brknedlík, klobáska

(Pardon, ale musela jsem si spravit chuť:))
shelle Shelle - Good Service 9.1.2008 15:33  10879
kvitko [10873]: Ja milovala naklicenou cocku s jogurtem, to se jen pak posoli, pocitronuje a vynikajici.

A nebo jsem delala salat - cocka z konzervy, lolo, rajcata, jarni cibulka a jogurt (sul, citron, trochu olivoleje).

A fazole z plechovky davam normalen do salatu - led. salat, rajce, okurka, fazole, jarni cibulka a zalivka olivolej, citron, sul, bylinky.
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 9.1.2008 14:09  10878
tilkaMám tento recept a vyhovuje mi:
1/2 100% tuku
1/4 kg hladké mouky
1/2 šlehačky

Uhňácat těsto, vykrájet tvary, upéct, obalit v cukru.
mondy Mondy Ave, Caesar, - morituri te salutant 9.1.2008 14:08  10877
tilkaCukroví ze šlehačky je taky bez vajíček. Zkus pohledat na netu šlehačkové cukroví (nebo tak něco).

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt