Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 12.1.2008 15:31  10947
AlchymistaPor jaký stav s nemám hledat výmluvy? Že mi třeba chutná špenát, zatímco někomu lečo? Beru to jako fakt...

PS: (abych nebyla úplně OT): z toho uzenýho, co se peklo v chlebu, jsme udělali francouzský brambory.
alchymista 12.1.2008 14:42  10946
Scalex [10945]: na svou omluvu musím říct, že jsem si to myslel, ale mi to do důsledku nedošlo :)
scalex Scalex 12.1.2008 14:38  10945
"Ehm, ehm," řekl moderátor podruhé a začal se ošklivě mračit i na některé přítomné. "Je tu klub Diety a taky je tu klub Cvičení a výživa," dodal po chvíli pro ty natvrdlejší, kterým nedošlo, že jsou v klubu Recepty a popisy.
alchymista 12.1.2008 14:31  10943
Foxka [10940]: dyk to já chápu, nehledej si však pro ten stav výmluvy :)
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 12.1.2008 13:51  10942
Alchymista [10939]: vrrr!
:)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 12.1.2008 11:51  10941
Foxka [10940]: Lepší, než kdyby se srazilo to uzené.
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 12.1.2008 11:50  10940
Já zas nechápu lidi, kteří nechápou, že každý to má jinak - ať už v metabolismu nebo v chutích... :-)

PS: Ten chleba kolem uzeného se jakoby srazil, vůbec nevyběhl, takže máme maso s tenounkou křupavou kůrčičkou.
alchymista 12.1.2008 10:55  10939
Sice je to OT, ale nechápu lidi, kteří mají problémy s váhou. Já můžu sežrat cokoliv a nijak se mě to nedotkne. Asi to budou nějaký "jiný" lidi :)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 11.1.2008 19:07  10938
Matinka dneska přišla na to, jak se zbavit přebytku vaječňáku po Vánocích a peče z toho bábovku. Myslim, že si dám dneska eště jedno kafe :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 11.1.2008 19:04  10937
Výborný je to!!! Tohle dělávala maminka nejlepší kamarádky. Ona vůbec dělala samé dobroty. Já věděla, proč s tou holkou kamarádím.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 11.1.2008 17:04  10936
Jo, my něco takovýho zkoušeli. Dobrý to je :)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 11.1.2008 16:52  10935
UZENÉ V CHLEBUDělám uzené v chlebu, jsem zvědavá:

400g hladké mouky
100g celozrnné žitné mouky
320ml vody
2 lžíce oleje
2 lžičky soli
2 lžičky kmínu
1 lžička droždí
pekárna - program těsto

Asi 1kg uzeného masa uvaříme. Těsto vyklopíme na vál a lehce rozválíme, posypeme tymiánem, doprostřed dáme uzené a zamotáme. Pečeme na pečícím papíru asi 35 min při 190 stupních.
nula nula všetko je tak, ako má byť 11.1.2008 15:05  10934
PotvurkaJa ho posledně dělala grilovaného s čerstvými bylinkami a naplněného mandlovými lupínky.
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 11.1.2008 13:38  10933
V jedne hospode (fakt pajzlu),nekde na Smichove jsme si dali nalozeny hermelin a byl desne divnej. Vubec nechutnal jako hermelin!Spis jako..eidam,nebo tak!A to sem to nerikala jen ja, hermelinovy gurmet, ale i ostatni!
Napada mne,ze by to mohl bytten Light. Brr.

Mne moc chutnal defaultni hermelin z Delvity,lec Delvity jiz neni:-(, ale jinak preferuji taky Krale syru! (zato clever camembert z Billy,ten je naprosto nevhodny)

No a nakladani bez chilli papricek,to ani nejde!:-)
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 11.1.2008 13:30  10932
Já měl nějakej Light hermelín a nedalo se to žrát. Jako bych žvýkal gumové těsnění...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt