Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 14.1.2008 10:02  10961
syrove kouleKdyz tu byla rec o tech hermelinech,tak jsme v sobotu delaly "party" za ucelem snist zasoby nivy.Pritom jsme nalozily hermelin.
A zaroven nivu spotrebovaly do syrovych kouli,ktere jsme hned snedly:-)
Takze:


SK podle Reony,Mount a Laliny:
1 hermadur, Niva,maslo, 1 ctverecek luciny, trojuhelnicek tavenaku, eidam.
Vse smichat,rozdrtit,udelat jednolitou hmotu z niz uvalet kulicky. Ty pote obalit v koreni.
Obaly: 1)sladka paprika 2)granulovany cesnek a mlety cerny pepr 3)nastrouhana niva
Pote dat aspon na hodinku do chladnicky
nula nula všetko je tak, ako má byť 14.1.2008 09:30  10960
Idem skúsiť Ančinu zelnačku. :) Teda uvariť.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 14.1.2008 09:29  10959
Hele, dělal je šéf jednoho velkého podniku - diskotéky s restaurací. A když říkám, že byly výborný, tak mi to věřte. Čuměl jsem na to taky jako tele na nový vrata. A od originálu se poznají tím, že v nich nejsou kosti, tedy neškrábou. Proto prej je vymyslel.
gotreg 14.1.2008 08:51  10958
Vsadím se, že jsou tak dobře udělané, že je nepoznáš od originálu!!
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 14.1.2008 07:43  10957
slanecky z cukety???

tak jo no... proc se divim...
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 14.1.2008 07:06  10956
skoro dva roky se snažím bezůspěšně vyloudit recept na jednu pochoutku. Dostal jsem velkou sklenici výborných slanečků domácí výroby, které měly jednu zvláštnost: nebyly z ryb ale z CUKETY!!! Jestli byste někdo uměl takovouhle lahůdku vyrobit, budu za recept vděčný.

Mimo přísady do bábovky jediná poživatelná aplikace cukety.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 14.1.2008 06:59  10955
Dneska jdu do Plusu pro kačínku ve slevě. Kdo poradí nějaký trik jak dobře upéct?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 13.1.2008 04:57  10954
Juj, to jsem ráda. Ani nevíš, jak bych si ji teď dala.
alchymista 13.1.2008 02:44  10953
Zapomněl jsem se zmínit, ta Ančina zelňačka byla vynikající. Teď ji ještě otestuje máma na vnucích a dostane pět hvězdiček :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 12.1.2008 22:57  10952
Shelle - no jo vlastně, jsem zapomněla... ale radši nepřivolávejme ;)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 12.1.2008 22:31  10951
Asi :-)).

Ale vážně - příště nechám experipentů a nakrájím trochu uzenýho do chleba, který budu píct normálně v pekárně.
shelle Shelle - Good Service 12.1.2008 22:25  10950
Vanda [10948]: Nadmorska vyska?
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 12.1.2008 22:04  10949
VandaMyslím, že to mělo vyběhnout, někde jsem udělala chybu. Takže kůrku jsme vyhodili.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 12.1.2008 21:18  10948
Foxka - pro natvrdlé - ten chleba měl vyběhnout nebo ne? Jen abych si ujasnila, jestli ta tenká křupavá kůrka byl záměr.
A pokud mělo být kolem "nadýchané" těsto - kde se mohla stát chyba?
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 12.1.2008 15:31  10947
AlchymistaPor jaký stav s nemám hledat výmluvy? Že mi třeba chutná špenát, zatímco někomu lečo? Beru to jako fakt...

PS: (abych nebyla úplně OT): z toho uzenýho, co se peklo v chlebu, jsme udělali francouzský brambory.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt