Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
minap 16.1.2008 09:00  10970
Nevím, jestli jste to někdy probírali, ale prosím, nemá někdo tip, jak obalit a usmažit sýr, aby nevytekl. Už 20 let to zkouším a nemám valné výsledky:o))
vinyl vinyl - ...jen si hraju 16.1.2008 08:49  10969
maude 15.1.2008 17:00  10968
Jsem se rozhodla, že se naučím dělat dobrý roastbeef :o) Děláte ho někdo?
nula nula všetko je tak, ako má byť 15.1.2008 09:46  10967
AnkaBude až dneska. :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 14.1.2008 18:29  10966
nula [10960]: Že se na Slovensku jde zkoušet "moje" počeštěná zelňačka, to je mi tedy ctí:)
kokos kokos 14.1.2008 12:45  10965
Royal [10964]: M8m někde recept, když tak se ti doma kouknu.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 14.1.2008 10:55  10964
kokosA jak jsi to dělal už si nepamatuješ?
kokos kokos 14.1.2008 10:18  10963
Royal [10956]: Tak tomuhle bych i věřil, dělával jsem doma z cukety "Matjesy" a pokud se to nechá řádně odležet, tak je opravdu problém to poznat. A když jsem do toho jen tak ze zvědavosti hodil kousek toho opravdového Matjesa, tak to i chytilo tu rybí vůni.
Ale stejně to byla jen náhražka a už se k tomu nebudu vracet.
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 14.1.2008 10:13  10962
eh..zapomnela sem:syry nastrouhat!!!:-)
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 14.1.2008 10:02  10961
syrove kouleKdyz tu byla rec o tech hermelinech,tak jsme v sobotu delaly "party" za ucelem snist zasoby nivy.Pritom jsme nalozily hermelin.
A zaroven nivu spotrebovaly do syrovych kouli,ktere jsme hned snedly:-)
Takze:


SK podle Reony,Mount a Laliny:
1 hermadur, Niva,maslo, 1 ctverecek luciny, trojuhelnicek tavenaku, eidam.
Vse smichat,rozdrtit,udelat jednolitou hmotu z niz uvalet kulicky. Ty pote obalit v koreni.
Obaly: 1)sladka paprika 2)granulovany cesnek a mlety cerny pepr 3)nastrouhana niva
Pote dat aspon na hodinku do chladnicky
nula nula všetko je tak, ako má byť 14.1.2008 09:30  10960
Idem skúsiť Ančinu zelnačku. :) Teda uvariť.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 14.1.2008 09:29  10959
Hele, dělal je šéf jednoho velkého podniku - diskotéky s restaurací. A když říkám, že byly výborný, tak mi to věřte. Čuměl jsem na to taky jako tele na nový vrata. A od originálu se poznají tím, že v nich nejsou kosti, tedy neškrábou. Proto prej je vymyslel.
gotreg 14.1.2008 08:51  10958
Vsadím se, že jsou tak dobře udělané, že je nepoznáš od originálu!!
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 14.1.2008 07:43  10957
slanecky z cukety???

tak jo no... proc se divim...
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 14.1.2008 07:06  10956
skoro dva roky se snažím bezůspěšně vyloudit recept na jednu pochoutku. Dostal jsem velkou sklenici výborných slanečků domácí výroby, které měly jednu zvláštnost: nebyly z ryb ale z CUKETY!!! Jestli byste někdo uměl takovouhle lahůdku vyrobit, budu za recept vděčný.

Mimo přísady do bábovky jediná poživatelná aplikace cukety.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt