Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.1.2008 13:23  11004
Oblíbenej je proto je je to levný jídlo, který zasytí a ani v nejblbější hospodě ho nedokážou zkazit. S gurmetským zážitkem to nemá opravdu nic společného. Jinak pochopitelně podobné články jsou pro milovníky jídla, ne pro ty co jedí, aby se zasytili. Těm to pak pochopitelně přijde jako honění trika.
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 17.1.2008 13:10  11003
Souhlasim i docela s Kvitkem. Pouze posladni odstavec je o necem.
Zbytek je honeni si autorky nad,tim,ze Ona je vyvolena neni buran, kterymi pohrda. A ano,tech sto jejich kamaradu,ti take nejsou burani.
:-)))
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 17.1.2008 12:57  11002
Já nevím, jsem čekala, že ten článek bude o něčem jiným. O jiným "vystihnutí". Třeba proč je tak oblíbenej, kde se vzal nebo tak. Ale tam se píše spíš negativně o tom, jak je pro gurmány hnusnej, už ten nadpis - strašný, ale náš:-) Poslední odstavec to trošku zlepšil, ale to je málo.-)
Prostě, pro vinyla možná výstižný je, pač má stejný postoj jako pisatel článku, pro mě ne.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 17.1.2008 12:42  11001
pouzil uz nekdo tohle: ?
http://www.koreni.cz/detail.php?pid=324

mam to doma, chci to zkust....
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.1.2008 12:32  11000
kvitkoAno, velmi výstižný.
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 17.1.2008 12:13  10999
o tom dost poxhybuju.Ale tak zkus treba nejakou omacku (brusinkova treba) a ZAKAPAT olejem.Ze tam toho oleje bude vyrazne min...
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 17.1.2008 11:56  10998
Prosím, poraďte někdo, jestli lze hermelín naložit do něčeho jinýho než oleje. To mi přijde moc mastný...
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 17.1.2008 11:53  10997
No a ja jsem vcera nalozila, hermelinky. Nejsou teda pro mne,ale snad budu smet kousek ochutnat:-)

A mam sdilnou,takze rcept na tyto aktualne nalozeny:
Suroviny: 2 hermeliny (Pepa), 3 stredne velke cibule, 4 strouzky cesneku, lzice palive chilli omacky, lzice koreni (=drcene chilli, rimsky pepr, oregano)., jedna cerstva habanerka a dve cerstve jalapenosky.

Postup: Nejprve,nez budeme nakladat,tak -aspon 2 dny predem- vyrobime palivy olej. Tedy do oleje dame na kolecka nakrajene zive papricky (jalapenos a habanero) a louhujeme. Pro toto mnozstvi receptu staci 3dc oleje a tri papricky (1haba,2jalapenky)
Hermeliny podelne rozrizneme a kazdy i svisle (vzniknou tak 4 casti,resp. osm). Nechame chvili v teple lezet. Pote potreme,v kazde casti, obe pulky chilli pastou smichanou s korenim. Do kazde casti vlozime kolecko cibule. Kolekem je mineno cele kolecko,plne,nikoliv jen jeden platek:-)Priklopime k sobe,spojime paratkem.
Zbyle cibule nakrajime na kosticky, cesnek udrtime.
Do sklenice nasypeme cast cibule s cesnekem, polozime jeden,nebo dva dily hermelinu a zalejeme olejem (i) s paprickama. Nasypeme opet cibuli a cesnek, polozime zbyle hermeliny, zalejeme palivym olejem. Na konec dame jeste jednu vrstvu cibule s cesnekem a zalejeme zbytkem oleje.
Ulezet nechavame ve spizi tak cca 10 dnu;-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 17.1.2008 09:03  10996
kvitkoJá myslím, že ten článek výstižný je. Hovoří i o tom, jak se dá smážák pokazit i jak jej lze udělat výborně. S čím máš problém?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 17.1.2008 08:54  10995
Výstižný článek o smažáku? Jak pro koho.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 17.1.2008 08:53  10994
vinylNe, zatím z matjesů. Ale smile není úplně na místě, pouze signalizuje, že jsi ty cuketové neochutnal. Ovšem nedivím se ti - sám bych se takové dobrotě ještě před půldruhým rokem šklebil jak borová šiška.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.1.2008 08:41  10993
RoyalZ cukety? :-))
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 17.1.2008 07:32  10992
ShelleNesu trumfové eso: Na oběd mě čekají matjesové filety se zelím. Jestli si takovou lahůdku ani neumíš představit, tak si to někdy vyrob.
shelle Shelle - Good Service 16.1.2008 18:54  10991
Renda [10989]: Dnes budu mit taramu a halloumi, neni nic, cim bys to ty nebo kdokoliv jiny mohl prebit.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 16.1.2008 18:24  10990
unbook !

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt