Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 19.1.2008 11:08  11018
Měla jsem jen srnčí hřbet - jednou jsem ho upekla v kysaném zelí s hrozny a jednou klasicky jako svíčkovou. Samozřejmě před tím naložit.

Mně teď straší v mrazáku kančí - dostala jsem ho a nevím, co s tím.

Asi z něho spáchám nějaký guláš, abych v něm toho kance necítila - je to hodně "ostrá" vůně na můj vkus. Dá se to nějak srazit tím, že se to naloží - třeba jako to srnčí? S tímto masem nemám žádnou zkušenost. Nebo to dostanou psi...
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 19.1.2008 10:57  11017
gotreg vraždil na cestách na cestách divokou zvěř?
alchymista 19.1.2008 10:02  11016
Asi bych ho v tom mořidle pár dní nechal. Bůhví jak byl starej a to samčí maso někdy dost smrdí :)
gotreg 19.1.2008 09:59  11015
právě jsem zalistoval v Kejřovce a pár dalších moudrých knihácha asi se vrhnu na úpravu "jelen na smetaně"
a) miluju brusinky coby přílohu
b) teď jelena vrazim do mořidla a bude .-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 19.1.2008 09:37  11014
gotreg [11012]: ja jedla z jelena vybornou svickovou... zeptam se pribuznych (Jelinku :-)) )
scalex Scalex 19.1.2008 09:28  11013
gotreg [11012]: co do jelena, experimentoval bych hlavně s divokým kořením. Byla by škoda udělat zvěřinu tak, že by chutnala jako běžné prase nebo hově. Z jelena by určitě šly i řízečky, viz http://www.koreni.cz/recipes.php?rid=60

gotreg 19.1.2008 09:02  11012
Koukám, že recepty na jelena (krom těch medailonků, Díky Scalexi) tu nefrčí.
Což mne lehce mrzí, neb se mi kus jelena dostalo do pracek a se zvěřinou nemám nejmenší zkušenosti :-(
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 18.1.2008 11:09  11011
kampak zmizl kokosák s receptem na slanečky z cukety...?
lyen 17.1.2008 16:41  11010
Dotazneviděl jste někdo v obchodě robi maso, a pokud ano, kde? Díky.
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 17.1.2008 14:14  11009
aha,ten sem minula;-)Vim,jak v pare, v oleji ne.Takze diky;-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.1.2008 14:07  11008
Mountbatten O pošírování jsem tu psal, viz moje 9761
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 17.1.2008 14:02  11007
Hm,ten halibut vypada dobre. A recept, nemas? (ja se ty ryby naucim jist!:-)) )
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.1.2008 13:35  11006
když mluvím o gurmetském zážitku...Kachní prsíčka s houbovou omáčkou se smrži
Kachní paštika
Filet z halibuta pošírovaný v olivovém oleji s bramborami a zeleným chřestem
Plněné kalamary

mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 17.1.2008 13:34  11005
Mne teda clanky,ktere si vezmou za cil NECO (cokoliv) a pisi o tom,jak je to spatne,hrozne a dalsi privlastky,ktere v kazde vete musi byt v hojnem poctu a kde dokazuji,ze oni to NECO nedelaji,neji atp.;tak ty mi prijdou prinosny tak akorat pro jejich psychologa.

No ale nic,smazaka ja stejne moc nejim,takze je mi obouvani se donej/vychvalovani ho celkem jedno;-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 17.1.2008 13:23  11004
Oblíbenej je proto je je to levný jídlo, který zasytí a ani v nejblbější hospodě ho nedokážou zkazit. S gurmetským zážitkem to nemá opravdu nic společného. Jinak pochopitelně podobné články jsou pro milovníky jídla, ne pro ty co jedí, aby se zasytili. Těm to pak pochopitelně přijde jako honění trika.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt