Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 19.1.2008 16:10  11034
nevíte někdo, jak zpracovat starší housky na něco jiného než na žemlovku? Mě napadá akorát trocha do mletýho masa na karbanátky nebo do houskovejch knedlíků, ale ani jedno z toho se u nás moc nejí, tak bych potřebovala ještě nějaký jiný typ. Díky :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.1.2008 15:56  11033
Scalex [11032]: Pochopila jsem, že pro dotyčné je to případ jakéhokoliv kance (řekla bych, že pro Vandu určitě). U nás v kuchyni jsem se nesetkala s tím, že by mi kanec nechutnal a žádné zvláštní úpravy na něm neděláme. Asi máme štěstí na kance:)
scalex Scalex 19.1.2008 15:40  11032
Anka [11024]: ehm... doufám, že víš, jaký je rozdíl mezi chutí a vůní zvěřiny a zasmrádlostí kančího masa? 8^) Některé kusy zvěřiny prostě páchnou a je potřeba z nich vytáhnout smrádek právě proto, aby vynikla ta jejich pravá chuť a vůně.
renda Renda 19.1.2008 15:36  11031
Dekuji ti dobra vilo:) Vim, co budu bastit pristi vikend... (To zas bude doma kecu:)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.1.2008 15:29  11030
Pro RenduZelí s fazolemi a s masem:

300 g kysaného zelí
300 g syrového nebo uzeného vepřového bůčku
250 g bílých fazolí
50 g uzeného, slaniny či tak něco
1 cibule
sůl, paprika, 2 lžíce rajčatového protlaku, špetka mouky a 1/8 smetany

Fazole namočíme několik hodin předem do hrnce s vodou. Maso nakrájíme na
kostičky, vložíme do hrnce k nabobtnalým fazolím a společně vaříme ve
vodě, ve které byly fazole namočeny. Na slanině zpěníme nadrobno
nakrájenou cibuli a udusíme na ní kysané zelí. Do udušeného vložíme
fazole uvařené s masem (i s vývarem), zaprášíme špetkou mouky, osolíme,
přidáme sladkou papriku, rajčatový protlak a zalijeme smetanou.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 19.1.2008 15:19  11029
Ze srnky vůni netahám pryč :) Dokonce mám ráda jen tak medailonky z daňka nebo srnčího - bez výrazného přerážení kořením. Ale ten kanec fakt dost zvláštně - ehm - voní ;)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 19.1.2008 12:53  11028
Pokud se neobjeví kus kance, srnky nebo jelena, tak aspoň ryba nebo kuře ;)

Souhlas, ale občas to vysvětlit ostatním je trochu složitý. Ale aspoň u srnčí svíčkový to pochopili :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.1.2008 12:45  11027
To jako že si v létě řeknete: "Mámo, koukej, dneska je docela hezky, mohlo by to lítat!" Rozložíte gril a čekáte, jestli se na něm objeví kus kance?:))

Proč ne, guláš z kance, jen není třeba z něj předtím násilím tahat chuť a vůni.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 19.1.2008 12:38  11026
AnkaOna se u nás zvěřina objevuje hlavně za lepšího počasí na zahradě na grilu. Toho kance je třeba zrovna občas tolik, že je potřeba ho kus nacpat do guláše :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.1.2008 12:27  11025
Z jelena bych si momentálně dala steak, na něj bobek bylinkového másla a k tomu šťouchané brambory se slaninou.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.1.2008 12:26  11024
Ach jo, oni mají zvěřinu a první co udělají, že z ní vytáhnou chuť a vůni... Jděte si koupit kus vepře a tohle dobré maso nechte milovníkům (třeba mně).
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 19.1.2008 11:28  11023
Osobně by mě zajímaly další tipy/triky se zvěřinou. Ke zvěřině se čas od času dostanu, ale pořád děláme vlastně "klasický" úpravy. Kdyby někdo měl nějakou vychytávku, sem s ní, prosím :)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 19.1.2008 11:23  11022
No, uvídím :) Zatím se na to maso jen škaredě mračím.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 19.1.2008 11:21  11021
Vanda [11020]: Sůl tahá z masa vodu, což nedělá dobrotu. Občas je to tužší, než by mělo být, takže radši nakládat bez soli.
Koření vlastně tak nějak podle chuti, většinou nějaká směs na divočinu + trochu oleje.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 19.1.2008 11:16  11020
No vidíš, s tou solí by mě to nenapadlo. A přestane to tak smrdět? ;) Co tam dáváš za koření - nějaké gulášové nebo něco k tomu? A nakládáš to předtím do nějakého láku?

(ad pes - tak velké privilegium není v současné době nikomu povoleno) ;)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt