Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
coated Coated Nezapomeň, že tvůj sen - se zdá jen tobě 19.1.2008 18:52  11044
jelenaNádivka ke kuřeti
5 housek (namočit do mléka)
5 vajec
1/2 másla (rozpuštěného)
zelená petrželka, muškátový květ a muškátový oříšek
osolit, opepřit
-dát do trouby zapéct
shelle Shelle - Good Service 19.1.2008 18:10  11043
Diky, budu sledovat schranku.
gvi 19.1.2008 18:08  11042
Shelle [11040]: to dárkové předplatné je od únorového / březnového čísla, podle data platby.... (taky čekám;-)
scalex Scalex 19.1.2008 18:05  11041
Lednový apetit chodí kolem 18-20 prosince. 8^) Teď by měl přijít únorový.
shelle Shelle - Good Service 19.1.2008 18:03  11040
Lednovy apetit uz mel prijit? Kdy chodi? Dostala jsem k Vanocum a zatim nic.
scalex Scalex 19.1.2008 17:39  11039
Jelena [11034]: hele, jak radí gvi, mrkni se do lednového Apetitu, tam byly famózní recepty na žemlovku (místo tvarohu vanilkový krém a další vychytávky, které tenhle postrach školních jídelen posouvají mezi many nebské).
gvi 19.1.2008 17:28  11038
Jelena [11034]: v lednovém apetitu bylo pár zajímavých variací na starší pečivo... ale nezkoušela jsem.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 19.1.2008 17:19  11037
Je to asi dvacet minut co jsem dovaril jeleni gulášek :-) :-)
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 19.1.2008 16:31  11036
Jelena [11034]: Hrnkový knedlíky, tam se jich vejde...
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.1.2008 16:16  11035
Pošli, náše psina je moc ráda.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 19.1.2008 16:10  11034
nevíte někdo, jak zpracovat starší housky na něco jiného než na žemlovku? Mě napadá akorát trocha do mletýho masa na karbanátky nebo do houskovejch knedlíků, ale ani jedno z toho se u nás moc nejí, tak bych potřebovala ještě nějaký jiný typ. Díky :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.1.2008 15:56  11033
Scalex [11032]: Pochopila jsem, že pro dotyčné je to případ jakéhokoliv kance (řekla bych, že pro Vandu určitě). U nás v kuchyni jsem se nesetkala s tím, že by mi kanec nechutnal a žádné zvláštní úpravy na něm neděláme. Asi máme štěstí na kance:)
scalex Scalex 19.1.2008 15:40  11032
Anka [11024]: ehm... doufám, že víš, jaký je rozdíl mezi chutí a vůní zvěřiny a zasmrádlostí kančího masa? 8^) Některé kusy zvěřiny prostě páchnou a je potřeba z nich vytáhnout smrádek právě proto, aby vynikla ta jejich pravá chuť a vůně.
renda Renda 19.1.2008 15:36  11031
Dekuji ti dobra vilo:) Vim, co budu bastit pristi vikend... (To zas bude doma kecu:)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.1.2008 15:29  11030
Pro RenduZelí s fazolemi a s masem:

300 g kysaného zelí
300 g syrového nebo uzeného vepřového bůčku
250 g bílých fazolí
50 g uzeného, slaniny či tak něco
1 cibule
sůl, paprika, 2 lžíce rajčatového protlaku, špetka mouky a 1/8 smetany

Fazole namočíme několik hodin předem do hrnce s vodou. Maso nakrájíme na
kostičky, vložíme do hrnce k nabobtnalým fazolím a společně vaříme ve
vodě, ve které byly fazole namočeny. Na slanině zpěníme nadrobno
nakrájenou cibuli a udusíme na ní kysané zelí. Do udušeného vložíme
fazole uvařené s masem (i s vývarem), zaprášíme špetkou mouky, osolíme,
přidáme sladkou papriku, rajčatový protlak a zalijeme smetanou.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt