Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 20.1.2008 10:30  11058
nula [11056]: Babička ji taky takhle dělala. S uzeným. Po vychladnutí se to nakrájelo a byla to velká mňamka.
scalex Scalex 20.1.2008 09:39  11057
nula [11056]: do velikonoční nádivky by měly přijít i posekané mladé kopřivy.
nula nula všetko je tak, ako má byť 20.1.2008 08:07  11056
AnkaUž som to tu myslím vlani písala. Podobná nádivka zo žemlí vajec, mlieka, masla a petržlenovej vňate sa robí u nás na pekáč na ve¾kú noc, ovšem je prekladaná mäsom. V mojom prípade kuracími prsiami a podáva sa to na Bielu sobotu s hlávkovým šalátom.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 20.1.2008 00:40  11055
Ježiš, vy fakt neznáte nádivku ke kuřeti? Peče se stejně dlouho a je to ta jedna třetina (no možná trochu míň) pekáče, kterou nevyplní kuře. Do kuřete se dá nacpat taky, ale je to zbytečné.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 20.1.2008 00:24  11054
ta nádivka je skvělej nápad, tu vlastně děláme taky. Jak zvlášť do pekáčku tak i nacpanou do kuřete... ale docela mne láká varianta natrhat maso dovnitř, to jsem ještě nedělala :)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 19.1.2008 23:03  11053
ale kdepak stejne dlouho. to s natrhanym, uz pecenym kuretem rozhnahname v mise, udelame z toho placky a osmazime na oleji, nebo zapeceme zhtuba peticentimetrovou vrstvu v pekacku tak nejak "az je tam ta kurcicka"
pavlajs pavlajs 19.1.2008 21:42  11052
NádivkaNevim odkud to mám a asi je to moje improvizace, ale já nádivku dělám takhle: Cibulku osmažim do sklovata, přidám kousek nasekané uzeniny nebo uzenýho) není nutné bezpodmínečně, k tomu nasypu strouhanku (místo těch housek - ale můžou být i housky) do toho jedno vajíčko a trochu vegety, pepře a majoránky - popřípadě česneku. Někdy pro barvu do toho dám trochu mražený zeleniny a klidně i ten hrášek. Z toho uhňácám patřičně hustou hmotu a tu jednak nacpu do kuřete a zapárátkuju ho a zbytek dám do plecháčku a postavim do pekáčku a nebo z toho udělám koule a ty pohodim vedle toho kuřete a peču to s tim dohromady (to mi naučila ségra)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 19.1.2008 21:41  11051
A to se peče stejně dlouho jako to kuře? Kuře peču skoro hodinu a půl - není to spečené/spálené/vysušené? Vysušené asi ne, co? Do toho se asi vpije ta šťáva z kuřete.
Vanda objevila Ameriku...
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 19.1.2008 21:32  11050
teda ona je jeste jedna moznost, ze se upeceny kure natrha na kousky, zamicha se do nadivky a pak se upece
gvi 19.1.2008 21:31  11049
u nás také pečou nádivku na pekáčku zvlášť a dá se jíst i samostatně;)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 19.1.2008 21:28  11048
no jedna moznost je nahnacat ji do kurete a upyct s nim a druha moznost (kterou uz delavala moje mama) ze se upece na pekacku bokem a pak se ji jako priloha
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 19.1.2008 20:55  11047
Blbý dotaz k nádivce - to se nějak peče spolu s tím masem? Kde - uvnitř?Fakt jsem to nikdy nejedla. :)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 19.1.2008 19:10  11046
do nadivky pridavame krom nize popsanyho jeste hrasek
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 19.1.2008 18:56  11045
Je fakt, že udělat pekáč nádivky není blbý nápad. U nás by se po něm zaprášilo.
coated Coated Nezapomeň, že tvůj sen - se zdá jen tobě 19.1.2008 18:52  11044
jelenaNádivka ke kuřeti
5 housek (namočit do mléka)
5 vajec
1/2 másla (rozpuštěného)
zelená petrželka, muškátový květ a muškátový oříšek
osolit, opepřit
-dát do trouby zapéct

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt