Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Já Vánoce juchuchu
oslavím na Lopuchu!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
renda Renda 20.1.2008 12:04  11063
Nadivka je mnamka, at uz samotna nebo jako priloha ke kureti. Jen sem nikdy nechapala, proc mi k tomu doma cpali este brambory, ktery celej dojem z vybornyho jidla kazily:)
nula nula všetko je tak, ako má byť 20.1.2008 12:01  11062
My dnes máme čínu. Malé kúsky kuracích pàs marinované so sojovou omáčkou bielkom a škrobom, upravené vo woku na póre a zázvore, dodusené s vlašskými orechmi, k tomu karfil varený na pare, preliaty omáčkou z hrubej horčice a ryža ochutená celými tobolkami kardamomu.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 20.1.2008 11:44  11061
Já do nádivky dávám ještě houby a dávám ji do výpeku vedle kuřete, aby nebyla suchá. Peču s kuřetem asi podlesních 20 minut.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 20.1.2008 10:52  11060
Tak jsem nakoukla do kuchyně a hádejte co... Leží tam hrouda masa a kuchařka je otevřená na jelením guláši.
pavlajs pavlajs 20.1.2008 10:35  11059
Jéžiš tak já ten recept čorla, a ani o tom nevim :( ale fakt jsem ani netušila, že to někdo dělá stejně jako já.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 20.1.2008 10:30  11058
nula [11056]: Babička ji taky takhle dělala. S uzeným. Po vychladnutí se to nakrájelo a byla to velká mňamka.
scalex Scalex 20.1.2008 09:39  11057
nula [11056]: do velikonoční nádivky by měly přijít i posekané mladé kopřivy.
nula nula všetko je tak, ako má byť 20.1.2008 08:07  11056
AnkaUž som to tu myslím vlani písala. Podobná nádivka zo žemlí vajec, mlieka, masla a petržlenovej vňate sa robí u nás na pekáč na ve¾kú noc, ovšem je prekladaná mäsom. V mojom prípade kuracími prsiami a podáva sa to na Bielu sobotu s hlávkovým šalátom.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 20.1.2008 00:40  11055
Ježiš, vy fakt neznáte nádivku ke kuřeti? Peče se stejně dlouho a je to ta jedna třetina (no možná trochu míň) pekáče, kterou nevyplní kuře. Do kuřete se dá nacpat taky, ale je to zbytečné.
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 20.1.2008 00:24  11054
ta nádivka je skvělej nápad, tu vlastně děláme taky. Jak zvlášť do pekáčku tak i nacpanou do kuřete... ale docela mne láká varianta natrhat maso dovnitř, to jsem ještě nedělala :)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 19.1.2008 23:03  11053
ale kdepak stejne dlouho. to s natrhanym, uz pecenym kuretem rozhnahname v mise, udelame z toho placky a osmazime na oleji, nebo zapeceme zhtuba peticentimetrovou vrstvu v pekacku tak nejak "az je tam ta kurcicka"
pavlajs pavlajs 19.1.2008 21:42  11052
NádivkaNevim odkud to mám a asi je to moje improvizace, ale já nádivku dělám takhle: Cibulku osmažim do sklovata, přidám kousek nasekané uzeniny nebo uzenýho) není nutné bezpodmínečně, k tomu nasypu strouhanku (místo těch housek - ale můžou být i housky) do toho jedno vajíčko a trochu vegety, pepře a majoránky - popřípadě česneku. Někdy pro barvu do toho dám trochu mražený zeleniny a klidně i ten hrášek. Z toho uhňácám patřičně hustou hmotu a tu jednak nacpu do kuřete a zapárátkuju ho a zbytek dám do plecháčku a postavim do pekáčku a nebo z toho udělám koule a ty pohodim vedle toho kuřete a peču to s tim dohromady (to mi naučila ségra)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 19.1.2008 21:41  11051
A to se peče stejně dlouho jako to kuře? Kuře peču skoro hodinu a půl - není to spečené/spálené/vysušené? Vysušené asi ne, co? Do toho se asi vpije ta šťáva z kuřete.
Vanda objevila Ameriku...
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 19.1.2008 21:32  11050
teda ona je jeste jedna moznost, ze se upeceny kure natrha na kousky, zamicha se do nadivky a pak se upece
gvi 19.1.2008 21:31  11049
u nás také pečou nádivku na pekáčku zvlášť a dá se jíst i samostatně;)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt