Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 21.1.2008 12:01  11072
kokosTak ta cuketa dneska poletí do hajzlu. Tenhle recept teda není to dobré, co jsem jedl.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 21.1.2008 09:01  11071
zvěřinaUž druhý rok dostávám (za úplatu) srnku, takže připojím pár postřehů k úpravě zvěřiny.

Srna je vždy čerstvě ulovená, takže mořidlo je potřeba, optimálně na 2-4 dny.
Kýtu a hřbet je nejlepší udělat jako steak, nejdřív osmahnou na pánvi, pak dopéct v troubě, hřbet tak 15 min, kýtu 20. Kromě koření v mořidle (pepř, nové, bobkový list, tymián) používáme už jen pepř.

Srnčí kýta s hrníčkovými knedlíčky a omáčkou z jablek


Z plece je nejlepší udělat paštiku, žebra prostě upéct.
sirius Sirius youth is wasted on the young 21.1.2008 01:25  11070
nádivkaDělám jako 11044 , ale přidám na kostičky šunku, salám apod. A hlavně nasekané ořechy. ty tomu dají šmrnc
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 20.1.2008 12:28  11069
RendaMytí nádobí je jeho běžná činnost, za to se u nás nechválí :-).
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 20.1.2008 12:20  11068
jojo, brambory mi k tomu uz taky kdosi cpal. zustaly netknuty, bo nadivka sama o sobe je primo chutovy raj .o)
renda Renda 20.1.2008 12:14  11067
FoxkaNo asi bych nevedela, jestli zurit kvuli vylity stave nebo ho pochvalit za umyty nadobi...
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 20.1.2008 12:13  11066
Musím se vypsat aspoň sem, jak jsem naštvaná. Včera jsme měli kuře na bůčku a jablkách (manželova improvizace). Zbyla spousta šťávy - se zbytky směsi bůčku, cibule, česněku, koření, jablek... Těšila jsem se, jak do toho dnes přistrouhám mrkev, nakrájím rajčata a upeču na tom rybu.
Jenže než jsem se v 11 vykulila z postele, tak manžel ti šťávu VYLIL a pekáč umyl :-(((.
renda Renda 20.1.2008 12:04  11063
Nadivka je mnamka, at uz samotna nebo jako priloha ke kureti. Jen sem nikdy nechapala, proc mi k tomu doma cpali este brambory, ktery celej dojem z vybornyho jidla kazily:)
nula nula všetko je tak, ako má byť 20.1.2008 12:01  11062
My dnes máme čínu. Malé kúsky kuracích pàs marinované so sojovou omáčkou bielkom a škrobom, upravené vo woku na póre a zázvore, dodusené s vlašskými orechmi, k tomu karfil varený na pare, preliaty omáčkou z hrubej horčice a ryža ochutená celými tobolkami kardamomu.
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 20.1.2008 11:44  11061
Já do nádivky dávám ještě houby a dávám ji do výpeku vedle kuřete, aby nebyla suchá. Peču s kuřetem asi podlesních 20 minut.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 20.1.2008 10:52  11060
Tak jsem nakoukla do kuchyně a hádejte co... Leží tam hrouda masa a kuchařka je otevřená na jelením guláši.
pavlajs pavlajs 20.1.2008 10:35  11059
Jéžiš tak já ten recept čorla, a ani o tom nevim :( ale fakt jsem ani netušila, že to někdo dělá stejně jako já.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 20.1.2008 10:30  11058
nula [11056]: Babička ji taky takhle dělala. S uzeným. Po vychladnutí se to nakrájelo a byla to velká mňamka.
scalex Scalex 20.1.2008 09:39  11057
nula [11056]: do velikonoční nádivky by měly přijít i posekané mladé kopřivy.
nula nula všetko je tak, ako má byť 20.1.2008 08:07  11056
AnkaUž som to tu myslím vlani písala. Podobná nádivka zo žemlí vajec, mlieka, masla a petržlenovej vňate sa robí u nás na pekáč na ve¾kú noc, ovšem je prekladaná mäsom. V mojom prípade kuracími prsiami a podáva sa to na Bielu sobotu s hlávkovým šalátom.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt