Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Lopuch, server nejen
pro botaniky

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 23.1.2008 15:57  11080
jak nalozit hermelin,aby "nezesodovkovatel"?Je tu nejaky kuchar,znalec, mistr v nakladani hermelinu? Pres vsechnu svou hermosexualni pychu klidne priznavam,ze ja nakladat nijak moc neumim - byt v 80% mam vysoky uspech.Ale proste taje nakladani jsou mi zahadou a mohl-li by mi je nekdo vysvetlit.
Tedy - CIM TO,ZE HERMELIN PO URCITE DOBE JE PRELEZELY, PZEZRALY, JA TOMU RIKAM "SODOVKOVITY" (tim myslim, ze zacne byt takovy tvarohovy,prestava byt vlacny,tekuty a ta chut je takova stiplava)
Odpovedi muze byt "mas ho dlouho nalozeny"
Otazka pak je,CO je dlouho!
Protoze z meho empirickeho poznani: to se mi stalo ted, u hermiku, nalozenych minulou stredu. Je zima,lezely v chladu ve spizi.
Pred tim jsem nakladala v lete, dvakrat.Jedny dokonce na ctverecky nakrajeny (tedy rychleji se "rozlozi"). obe lezelo tez ve spizi,ale bylo vic teplo. Lezely dele nez tyden. A byly eoesni,hezky spravne "tekuty",zadna sodovka!

Tak ja nevim;-)
Muze to byt nejakou latkou,co se do toho pridavba? (tyto aktualni se koupaly ve vylozene pikantnim oleji)
nula nula všetko je tak, ako má byť 22.1.2008 17:35  11079
WronskiSkús to dvakrát obaliť.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 22.1.2008 13:11  11078
aha, tak ten nemam..
zkusim jeste nejak jinak obalit.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 22.1.2008 13:08  11077
Ve friťáku, vytekl jen malinko.
wronski Wronski Jsou to zrůdy. - Sofistikované. 22.1.2008 13:05  11075
Jak delat Goudu aby to vsechno nevyteklo?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 22.1.2008 10:59  11074
ještě smažákK důvodům oblíbenosti, které jsem uved v 11004, přibyl o víkendu ještě jeden - ideální postopiční jídlo. Říkal jsem si, když už smažák, tak aspoň z pořádnýho sýra. Zvítězil mladý Gouda z Tesca. Smažák po hodně dlouhé době a velmi povedený. S hranolkama a Plzničkou splnil účel.
minap 22.1.2008 10:46  11073
Díky všem za tipy na smažák. Někdo radí nahřát nad párou, jiný dát do mrazáku... Vyzkouším, jsem zvědavá...
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 21.1.2008 12:01  11072
kokosTak ta cuketa dneska poletí do hajzlu. Tenhle recept teda není to dobré, co jsem jedl.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 21.1.2008 09:01  11071
zvěřinaUž druhý rok dostávám (za úplatu) srnku, takže připojím pár postřehů k úpravě zvěřiny.

Srna je vždy čerstvě ulovená, takže mořidlo je potřeba, optimálně na 2-4 dny.
Kýtu a hřbet je nejlepší udělat jako steak, nejdřív osmahnou na pánvi, pak dopéct v troubě, hřbet tak 15 min, kýtu 20. Kromě koření v mořidle (pepř, nové, bobkový list, tymián) používáme už jen pepř.

Srnčí kýta s hrníčkovými knedlíčky a omáčkou z jablek


Z plece je nejlepší udělat paštiku, žebra prostě upéct.
sirius Sirius youth is wasted on the young 21.1.2008 01:25  11070
nádivkaDělám jako 11044 , ale přidám na kostičky šunku, salám apod. A hlavně nasekané ořechy. ty tomu dají šmrnc
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 20.1.2008 12:28  11069
RendaMytí nádobí je jeho běžná činnost, za to se u nás nechválí :-).
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 20.1.2008 12:20  11068
jojo, brambory mi k tomu uz taky kdosi cpal. zustaly netknuty, bo nadivka sama o sobe je primo chutovy raj .o)
renda Renda 20.1.2008 12:14  11067
FoxkaNo asi bych nevedela, jestli zurit kvuli vylity stave nebo ho pochvalit za umyty nadobi...
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 20.1.2008 12:13  11066
Musím se vypsat aspoň sem, jak jsem naštvaná. Včera jsme měli kuře na bůčku a jablkách (manželova improvizace). Zbyla spousta šťávy - se zbytky směsi bůčku, cibule, česněku, koření, jablek... Těšila jsem se, jak do toho dnes přistrouhám mrkev, nakrájím rajčata a upeču na tom rybu.
Jenže než jsem se v 11 vykulila z postele, tak manžel ti šťávu VYLIL a pekáč umyl :-(((.
renda Renda 20.1.2008 12:04  11063
Nadivka je mnamka, at uz samotna nebo jako priloha ke kureti. Jen sem nikdy nechapala, proc mi k tomu doma cpali este brambory, ktery celej dojem z vybornyho jidla kazily:)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt