Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
pavlajs pavlajs 2.2.2008 10:16  11135
ad koblížky ..Dělat koblihy mi přišla jako pracná, ale zvládnutelná činnost, když jsem pozorovala mého dědečka, který je uměl opravdu na jedničku. Ovšem jen do té doby, kdy jsem se o tuto činnost pokusila já sama!!! Všechno jsem dělala podle návodu a tak jak jsem to měla okoukané, leč ve chvíli kdy jsem vykynuté koblihy (nechala jsem je kynout po obou stranách) dala do oleje, se mi někde po obvodu udělala maličká skoro neviditelná dírka a všechna horká marmoška se přesunula do z vnitřku ven a začala se škvařit, přepalovat a nabalila se přepálená a hnusně hořká a koblihy z venku! Tímto bych chtěla varovat všechny ty, co si myslí, že to je lehké. Není a kdykoli si vzpomenu na mistrovství mého dědečka tiše si vynadám do lam :)
scalex Scalex 2.2.2008 00:37  11134
My jsme dělali koblížky vždy ve tvaru věnečků (s dírou uprostřed), ony teda nakynuly, takže díra uprostřed se skoro zacelila, takže když se tam kydla šlehačka a marmeláda, tak to drželo.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 2.2.2008 00:21  11133
MrMar [11132]: Mamina je taky dělala jako Foxka. Neni to tak pracný, jak to vypadá.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 2.2.2008 00:19  11132
gvi [11131]: Foxka [11130]: Asi zůstanu bez náplně a k hotovým přiložím sklenku s marmeládou a lžičku :-)
gvi 1.2.2008 22:50  11131
Foxka [11130]: moje babička to dělala stejně... a výsledek vynikající... myslím, že lepší než verze s injekcí či dokonce rozříznutí upečené koblihy.

foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 1.2.2008 22:48  11130
Vyválíš plát, vykrojíš kolečka, na půlku nandáš lžičkou marmeldu a druhou půlkou je přikrješ, stiskneš a necháš znovu kynout - tak to dělala moje babička, já něco tak složitýho v životě nezkoušela...
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 1.2.2008 21:33  11129
Já se zítra chystám na koblížky... Jak do nich dostáváte marmeládu?
gvi 1.2.2008 21:31  11128
tak já jdu na rumovou bábovku...
vinyl vinyl - ...jen si hraju 1.2.2008 08:40  11127
Jdou zabalit i do potravinářské folie, pak s vyklopením není problém.

S normálním knedlíkem se to nedá srovnávat
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 1.2.2008 08:11  11126
Kdy já dělala naposled knedlík? Loni, vlastně už předloni, po vánocích:-) Doma knedlíky nějak nevedem.
nenufer 31.1.2008 15:27  11125
Polovicka rada knedliky od Slobodu, ziadne ine mu nechutnaju takze hrnkove robim len ked chcem spravit radost sebe
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 31.1.2008 14:14  11124
Jak to tak čtu, tak radši koupím hotový knedlík :-)). Já teda dělám knedlíky z prášku, takový ty od Vitany, s burizony. Kromě doporučovaného množství vody přidám 1 vejce a na kostičky nakrájenou housku a rodina je spokojená...
nenufer 31.1.2008 07:40  11123
Marienkaskus sa vybodnut na hrnecky a kup si crevo na tlacenku :-) To nemusis vymazavat a knedlik z neho dostanes lahko.
Ono dostat ho z hrnceka chce trosku trpezlivosti a cviku.
marienka Marienka 30.1.2008 23:05  11122
Diky za povzbuzeni, vyzkousim.
Nerada (tedy hodne nerada) delam knedliky. Nebavi se mi s nima blemcat.

Momentalne zkousim, zda by se drahy nedal osalit polentovymi "knedliky" - koupi se takova ta valeckova hmota (ma to do cineni neco s kukurici) a po jednoduche tepelne uprave se nakraji na uhledna kolecka:-)
nula nula všetko je tak, ako má byť 30.1.2008 22:41  11121
MarienkaMne sa to ešte nestalo.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt