Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Diskuze na Lopuchu,
pohlazení na duchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 2.2.2008 20:56  11143
phannyale vdolky se dělaj trochu z jiného těsta, ne? aspoň mi to tak přijde, já moc nesmažím, tak nemám zkušenosti. ale chuťově je to imho jiné.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 2.2.2008 20:22  11142
scalexTomu se ale potom říká vdolek :-).
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 2.2.2008 19:04  11141
já radši než koblihy dělám šátečky z listového těsta... z toho ta marmeláda tolik nevytejká (a hlavně se člověk jednou naučí dělat šátečky, a už je může dělat s masem k obědu i s marmeládou nebo s tvarohem jako zákusek). Babča koblihy uměla, ale už se s tím nepatlá a dělá jen takové zatočené šišky s rozinkama - ze stejného těsta, leč bez marmelády. A taky je to moc dobré ;)
(ale stejně mám pořád nejradši vdolky)
gvi 2.2.2008 18:38  11140
pavlajs [11135]: souhlas, koblihy jsou majstrštyk...

jinak, rumová bábovka z únorového Apetitu fakt nemá chybu.
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 2.2.2008 12:30  11139
ha, to s tou mrkví jsem nevěděla.o) dík za tip.o)
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 2.2.2008 12:27  11138
za mrkev dik !! nedavno sem dumal nad tim co to vlastne melo za vyznam ze mama davala do kastrulku mrkev
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 2.2.2008 12:14  11137
Jo, smažit tak po 4 kusech v kastrolu s olejem a přidat do oleje celou mrkev, aby se nepřepaloval (opět finta mé babičky).
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 2.2.2008 11:57  11136
Není nad to to zkusit. Moje prababička taky dělala tím způsobem, že na jednu placku dala marmošku, přikryla to druhou plackou a pomocí skleničky a prstů to řádně utemovala. Ta ještě ani netušila, co to je friťák a smažila normálně v kastrůlku s olejem. A jaká to panečku byla dobrota. Když je pak udělala máma tím způsobem, jak píše Scalex, cítila jsem se hrozně ošizená, protože zdobení "navrch" mají vdolky a ne koblihy. (A jen tak mimochodem, šlehačka na koblihy rozhodně nepatří:))
pavlajs pavlajs 2.2.2008 10:16  11135
ad koblížky ..Dělat koblihy mi přišla jako pracná, ale zvládnutelná činnost, když jsem pozorovala mého dědečka, který je uměl opravdu na jedničku. Ovšem jen do té doby, kdy jsem se o tuto činnost pokusila já sama!!! Všechno jsem dělala podle návodu a tak jak jsem to měla okoukané, leč ve chvíli kdy jsem vykynuté koblihy (nechala jsem je kynout po obou stranách) dala do oleje, se mi někde po obvodu udělala maličká skoro neviditelná dírka a všechna horká marmoška se přesunula do z vnitřku ven a začala se škvařit, přepalovat a nabalila se přepálená a hnusně hořká a koblihy z venku! Tímto bych chtěla varovat všechny ty, co si myslí, že to je lehké. Není a kdykoli si vzpomenu na mistrovství mého dědečka tiše si vynadám do lam :)
scalex Scalex 2.2.2008 00:37  11134
My jsme dělali koblížky vždy ve tvaru věnečků (s dírou uprostřed), ony teda nakynuly, takže díra uprostřed se skoro zacelila, takže když se tam kydla šlehačka a marmeláda, tak to drželo.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 2.2.2008 00:21  11133
MrMar [11132]: Mamina je taky dělala jako Foxka. Neni to tak pracný, jak to vypadá.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 2.2.2008 00:19  11132
gvi [11131]: Foxka [11130]: Asi zůstanu bez náplně a k hotovým přiložím sklenku s marmeládou a lžičku :-)
gvi 1.2.2008 22:50  11131
Foxka [11130]: moje babička to dělala stejně... a výsledek vynikající... myslím, že lepší než verze s injekcí či dokonce rozříznutí upečené koblihy.

foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 1.2.2008 22:48  11130
Vyválíš plát, vykrojíš kolečka, na půlku nandáš lžičkou marmeldu a druhou půlkou je přikrješ, stiskneš a necháš znovu kynout - tak to dělala moje babička, já něco tak složitýho v životě nezkoušela...
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 1.2.2008 21:33  11129
Já se zítra chystám na koblížky... Jak do nich dostáváte marmeládu?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt