Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Tolik rozruchu
jen v Lopuchu

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 11.2.2008 13:25  11162
Vandaee, to byla čokoládová buchta od Renees ;o)
mati 11.2.2008 10:14  11161
nulatak já to vykoím taky. Díky, žes udělala pokusnýho králíka :-))
vinyl vinyl - ...jen si hraju 11.2.2008 08:57  11160
maude"když steak, tak svíčková"

To je právě rozšířený omyl daný tím, že z jinýho masa v Česku steak neuděláš. Chuťově je steak z kvalitní roštěné rozhodně zajímavější.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 10.2.2008 22:42  11159
Vanda [11158]: Já jenom tipoval ;) Jinak pokud nezapomenu (nebo mi to nepřipomenete), tak s matinky vydoluju recept na bábovku z vaječňáku, byla VYNIKAJÍCÍ!
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 10.2.2008 22:37  11158
mrcos [11157]: Kde? Kdo? Sem s ní!!!
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 10.2.2008 22:36  11157
To bude rumová bábovka :D
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 10.2.2008 22:32  11156
Ve kterém klubu a kdo dával recept na takovou buchtu, co se jí víc sní při přípravě než pak? Nějak mi to uniklo.
maude 10.2.2008 22:23  11155
Mňam - jsem dneska po delší době dělala naší oblíbenou mrkvovou a nový recept s vepřovou panenkou a ještě teď mám boule za ušima :-)
nula nula všetko je tak, ako má byť 9.2.2008 16:06  11154
matiTak som urobila tie zemiakové koblihy a musím povedať, že boli vynikajúce.
maude 8.2.2008 20:15  11153
Tak to já jsem ráda, že jsi podotkl "kromě svíčkové" protože tu kupuju v Makru českou a nemá chybu. Na rozdíl od brazilské, na kterou jsem tam taky párkrát narazila a podezříváme je, že do krav perou hormony stejně jako do kuřat. Byla divná. Echt divná. Na rozdíl od argentinské, kterou si troufnu občas koupit i mraženou.
Ale co se týká českého hovězího-roštené, tak vlastně nemůžu soudit, jsme zmlsaný a když steak, tak svíčková a to je naopak česká na jedničku.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 8.2.2008 13:18  11152
shelleTohle zelený nebylo, ale bylo tuhý. Nemá smysl kupovat na jinou úpravu než dušení.
shelle Shelle - Good Service 8.2.2008 13:15  11151
vinyl [11147]: A ja tam porad nebyla!

Jinak, co ja mam prisernou zkusenost s hovezim, tak skoro kdykoli jsme v hyper koupili to bio (ne od nich), tak bylo zelene. Donesli jsme domu, dali do lednice, za dve tri hodiny otevreli a dole zelene. kazde tri ctyri mesice si rekneme, ze jako to prece nemuze byt porad tak hrozne a pokazde se presvedcime, ze je.

Ale chci zkusit nekdy biojarmark a koupit to same maso primo od zdroje a asi jim teda rict, ze to v hyper maji vzdy zelene. A nebo u nasich je reznik, ale jaksi je to daleko.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 8.2.2008 11:38  11150
vinylSouhlasím. Sice nejsem takovej znalec českých mas, ale nedávno jsem si ve své oblíbené restauraci objednal steak z jihoamerického anguse a chuť i konzistence byla o několik tříd výše. Takové maso by se snad dalo jíst úplně syrové(což už není daleko od úpravy, kterou si běžně objednávám - hodně krvavý :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 8.2.2008 09:37  11149
rychlonohChuť ale hlavně je to tuhý.
rychlonoh rychlonoh Máte hlad? - Co nového na kopci 8.2.2008 09:33  11148
a v cem je nejvetsi rozdil? chut, konzistence masa?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt