Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
maude 18.2.2008 09:30  11228
Jo, Shelle, to znám. Miluju kozí sýr, ale nikdo kolem mě ho nejí, takže si ho dávám jen v restauracích, kam se ale poslední dva roky moc nedostanu, takže už pomalu nevím, jak chutná ;o)
shelle Shelle - Good Service 18.2.2008 09:21  11227
vinyl [11226]: Akorat bych to jedla jen ja.

Plus ty zapecene chlebicky se musi jist hned teple.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 18.2.2008 08:19  11226
ShelleDopručuji na tu nakrájenou bagetku dát zapíct kozí sýr. Snadné a vynikající.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 17.2.2008 22:50  11225
Shelleno, tenhle opravdu přepéct nejde :-).
pankaplan panKaplan 17.2.2008 22:15  11224
Aniel [11223]: jj, pak mě to taky napadlo, ale na poprvé jsem nechtěl riskovat :-)
aniel Aniel Kdo ví, ten si poradí. - Někdo i víckrát... 17.2.2008 20:35  11223
panKaplan [11212]: Aby to nebylo tak tezke, doporucuji cast zakysky nahradit bilym jogurtem a taky je to moc mnam :-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 17.2.2008 18:02  11222
Shelle [11218]: nezbyde do zitra? ze bych se stavila :-)
shelle Shelle - Good Service 17.2.2008 17:50  11221
JednohubkyKamaradka me ted naucila (pry to ma z Apetita) bagetu nebo housky na jednohubky nakrajet, dat na pekac, namazat olivolejem, dat pod gril v troube, az zhnedne, otocit, znovu namazat a dodelat. To si udelam tak den tri predem a na to pak tvorim a mazu. A je to moc mnam.

A musi se to ale poradne hlidat, velmi rychle se to spali. Ja to delam tak 3-4 minuty z kazde strany v nasem zarizeni.
Kdyz to dam do nejake dobre plastove dozy, vydrzi to pekne i pet dni. Moc hezky to krupe a jak se ta bageta spece, udela to roztomile tvary, je to na dve kousnuti.

Tak to jen takova vsuvka, ze mi to moc chutna.
shelle Shelle - Good Service 17.2.2008 13:13  11220
Vanda [11219]: no, to moje tak peken zatim nevypada a pochybuji, ze za ty tri hodiny v lednici se to z toho stane, ale zkusim.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 17.2.2008 12:50  11219
Shelle [11218]: Tak pak vyfoť nerozjezený výsledek, ju? To vypadá dobře :)
shelle Shelle - Good Service 17.2.2008 12:46  11218
Ja ted udelala tohle, tak sjem zvedava.

http://www.philadelphia.co.uk/philadelphia1/page?siteid=philadelphia1-prd&locale=uken1&PagecRef=772
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 17.2.2008 10:40  11217
Když už o těch dortech, jeden článeček .. mňami!
pankaplan panKaplan 17.2.2008 09:54  11216
kvitko [11215]: Vyučená cukrářka a hrozně jí to bavilo. Kdekoliv ochutnala něco nového, tak si brala recept, měla takový sešit - a tam musely být stovky receptů... Pamatuju si na dort, který jsme jako děti nazvali "Odfláknutý" - z německého Flocken torte, nevzpomenu si jak to dělala, ale základ bylo piškotové těsto, na něm mandarinky, pak taková zvláštní pěna (vypadalo to jako šlehačka, ale nebylo, asi do toho dávala nějakou želatinu, bylo to celkem tuhé) a na vrhu posypané takovými mandlovými plátky, nebo co to bylo. Jestli někde najdu ten sešit, zkusím ten recept najít
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 17.2.2008 09:49  11215
panKaplanV případě nouze největší se dá krásně vystačit i s nějakým jogurtem a piškotama.-) Hm, tak maminku obdivuju.
pankaplan panKaplan 17.2.2008 09:46  11214
kvitko [11213]: Pro mě to je vlastně novinka, mamka byla výborná kuchařka a dělala epesní dorty (nikdy asi neudělala dvakrát ten samej, ona na to fakt měla talent), ale nic podobného jsme doma nikdy neměli, samé složité a náročné věci.. A protože jsem na sladké, tak jsem hledal něco rychlého, a našel tohle :)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt