Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.2.2008 21:33  11255
Právě ta rajčatová salsa mi dost chutná a v kombinaci s kysanou smetanou obzvláště:)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 24.2.2008 21:28  11254
Tortilly - dělám v podstatě jen tu odlehčenou verzi - kuřesí kousky ochucené nějakým mexickým kořením, ledový salát, rajče, jako dresink buď nějaký hotový, co je v lednici nebo zakys. smetanu s česnekem - tortilllu ohřeju samotnou v mikrovlnce, pak na jednu půlku maso + zeleninu nakrájenou na kousky, zakápnout dresinkem. Přehnout, zabalit.
Rozdíl je jen ve formě rajčat :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.2.2008 21:05  11253
Ten recept na salsu rozhodně doplň.
maude 24.2.2008 20:59  11252
TortillyMáme doma moc rádi tortilly. Dělám je na dva způsoby. Buď takový svěží, super na léto, s ledovým salátem, kysanou smetanou, kuřecími kousky (den naložené) a rajčatovou salsou vlastní výroby (na přání doplním i recept) a nebo takové jakoby burrito, kde tvoří základ vepřové nudličky, červené fazole a kukuřice v chilli omáčce, na pánvi zahřeju tortillu, posypu sýrem, na půlku dám základ, přeložím, nechám spojit a může se dlabat.
Před časem jsem se snažila najít nějaký jiný recept, ale nikde jsem na nic kloudného nenarazila. Dokonce ani v mexických kuchařkách. Nemáte někdo něco osvědčeného, mňamózního, co děláte s tortillami? Předem díky!
mina 24.2.2008 17:41  11251
Ankatak ten je husty. uz jsem jenom cekala, kdy to zkusi udelat z krecka nebo z morcete jako v peru :D
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.2.2008 16:16  11250
Je to borec. Nezaskočilo ho ani to, když v receptu Kuře tandori kydá na kuře bílý jogurt a zjišťuje, že jogurt není až tak bílý...že dole je marmeláda. No co... třeba to nebude špatný... a vesele vaří dál.
pankaplan panKaplan 24.2.2008 15:46  11249
Anka [11248]: Pořad výborný, recept minimálně zajímavý, příští sobotu vyzkouším :-D
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.2.2008 15:35  11248
Toto je nejlepší pořad o vaření. Kam se hrabe Jamie Olivier. Tohle je opravdové...
alchymista 24.2.2008 10:10  11247
Vajíčka naměkko se mají vařit 222s, i když je to těžký uhlídat přesně, mně těch zhruba 3,5min. vyhovuje. :)
scalex Scalex 24.2.2008 01:40  11246
Maude [11244]: No, přiznávám, že moje obvyklá dávka vajíček není pod 4, takže to mám možná trochu zkreslené. 8^)
maude 23.2.2008 23:52  11245
Jinak všem díky!!!
maude 23.2.2008 23:52  11244
scalexA kdo by pak všechny ty vajíčka jedl?! ;-) A z fyzikálního hlediska na to indukční vaření mít vliv může. Nicméně tvoje pravidlo 3+3+3 vypadá sympaticky.
scalex Scalex 23.2.2008 22:31  11243
Maude [11238]: No a to vás nenapadlo, že když nestačila minuta, ani dvě, vyzkoušet další dvě vajíčka, jedno třeba tři minuty a jedno čtyři? A viděli byste hned, kolik minut vám vyhovuje právě na tom vašem sporáku. I když sporák na to nemá vliv, voda prostě vře při sto stupních a v té vodě se vajíčka vaří, takže je to všude stejné...

Jinak já u vajíček používám pravidlo 3+3+3. Na měkko 3 minuty, na hniličko 6 minut, na tvrdo 9 minut.
mina 23.2.2008 21:36  11242
shellejj, to vypada senzacne. ty moje brownies taky chutnaji skvele. co se vzhledu tyka, priste budu davat phili jenom na povrch, aby tak nepopraskala. jenom nechapu jak to muzou mit na tom obrazku i v prostredku te buchty. mozna maji nejaky trik na peceni, ktery v receptu neprozradili
mina 23.2.2008 21:34  11241
Maudenekde jsem cetla trik: vajcko se da do rychlovarne konvice spolu se studenou vodou a az konvice vypne, tak se musi otevrit a nechat jeste 3 minuty dojit. pak mas vejce akorat na mekko (je to podle jedne internetove stranky, ja jsem to nezkousela, nase konvice je na to moc uzka a asi bych to vajicko uz nedostala zpatky)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt