Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 25.2.2008 11:14  11265
Lanýžový krém z bílé čokolády se zmrzlinou z Madagaskarské vanilkyKdysi jsem tu psal o večeři, která byla zakončena tímto skvostným desertem. Vznikla debata o způsobu připravy. Moje žena byla minulý týden na lekci vaření u Štifta v Alcronu a recept měla za úkol zjistit. Je to geniálně jednoduché. Rozehřát šlehačku, v ní rozpustit bílou čokoládu a přidat kousek lanýžového másla. Nechat vychladnout.

Jinak lanýžové máslo doporučuji, nestojí majlant jako čerstvý lanýž a přidáním malého množství k obyčejnému jídlu (bramborová kaše, těstoviny) z něho udělá lahůdku.


vinyl vinyl - ...jen si hraju 25.2.2008 08:52  11264
Pořad o vařeníStále čekám, kdy u nás daj pořad o vaření s nějakým opravdu světovým kuchařem. Teď co otevřeli Maze by možná nějaký Gordon Ramsay mohl přijít. Radši bych ovšem viděl Alaina Ducasseho či Paula Bocuseho. I když i Kluci v akci je požehnáním proti dobám kdy se v TV oháněl vařečkou každý niemand.
maude 24.2.2008 23:33  11263
OK :-) ale s klasickou mexickou salsou by tahle varianta tortil byla trochu "suchá"
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.2.2008 22:31  11261
"Špatně":) Dala bych si tu z mexických restaurací:)
maude 24.2.2008 22:29  11260
AnkaA to je dobře nebo špatně? :-) doufám, že nemluvíš o mexických restauracích, těm rozhodně nehodlám konkurovat. Ale tahle salsa nám šmakuje výrazně víc než kupované. Nedávno jsem neměla čas se s ní patlat, tak jsme použili kupovanou a zas to dlooooouho neudělám. Kupovanou ale nezavrhuju, používám jí na jiný věci.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.2.2008 22:22  11258
Mám podezření, že ta tvoje salsa nebude to, co dávají v restauracích:) Ale ajvar je dobrá věc, o tom žádná!
maude 24.2.2008 22:13  11257
No, já vždycky naložím aspoň na půl dne kuřecí kousky do oleje se vším možným kořením podle nálady a trochou solamylu. A pak si na ohřáté tortily dáváme na kousky nakrájený ledový salát, na to kuře, na to salsu a zakysandu a balíme jako twistra a mňam, mňam, mňam. A salsu si nakonec dělám vlastní z pokrájených cherry rajčátek, nejlépe těch soudečkových, ty nemají tolik semínek, pak jarní cibulka, sůl, pepř, trochu olivového oleje, pálivý ajvar a nakonec heinz kečup, pže ten není řidký.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 24.2.2008 21:35  11256
Anka [11255]: souhlasím - rajčatová salsa, když je povedená, korunuje flák masa ;)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.2.2008 21:33  11255
Právě ta rajčatová salsa mi dost chutná a v kombinaci s kysanou smetanou obzvláště:)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 24.2.2008 21:28  11254
Tortilly - dělám v podstatě jen tu odlehčenou verzi - kuřesí kousky ochucené nějakým mexickým kořením, ledový salát, rajče, jako dresink buď nějaký hotový, co je v lednici nebo zakys. smetanu s česnekem - tortilllu ohřeju samotnou v mikrovlnce, pak na jednu půlku maso + zeleninu nakrájenou na kousky, zakápnout dresinkem. Přehnout, zabalit.
Rozdíl je jen ve formě rajčat :)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.2.2008 21:05  11253
Ten recept na salsu rozhodně doplň.
maude 24.2.2008 20:59  11252
TortillyMáme doma moc rádi tortilly. Dělám je na dva způsoby. Buď takový svěží, super na léto, s ledovým salátem, kysanou smetanou, kuřecími kousky (den naložené) a rajčatovou salsou vlastní výroby (na přání doplním i recept) a nebo takové jakoby burrito, kde tvoří základ vepřové nudličky, červené fazole a kukuřice v chilli omáčce, na pánvi zahřeju tortillu, posypu sýrem, na půlku dám základ, přeložím, nechám spojit a může se dlabat.
Před časem jsem se snažila najít nějaký jiný recept, ale nikde jsem na nic kloudného nenarazila. Dokonce ani v mexických kuchařkách. Nemáte někdo něco osvědčeného, mňamózního, co děláte s tortillami? Předem díky!
mina 24.2.2008 17:41  11251
Ankatak ten je husty. uz jsem jenom cekala, kdy to zkusi udelat z krecka nebo z morcete jako v peru :D
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 24.2.2008 16:16  11250
Je to borec. Nezaskočilo ho ani to, když v receptu Kuře tandori kydá na kuře bílý jogurt a zjišťuje, že jogurt není až tak bílý...že dole je marmeláda. No co... třeba to nebude špatný... a vesele vaří dál.
pankaplan panKaplan 24.2.2008 15:46  11249
Anka [11248]: Pořad výborný, recept minimálně zajímavý, příští sobotu vyzkouším :-D

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt