Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
shelle Shelle - Good Service 27.2.2008 22:56  11295
V Cafe X na CT1 je ted šéfkuchař vídeňského hotelu Sacher Jaroslav Müller. Reperiza v patek v noci.

Je to zajimave, musim si pak pustit zacatek.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 27.2.2008 22:13  11294
jo, z bryndzy doma delame hodne zjednodusenou pomazanku o ktery pises. jen s jemne nakrajenou cibulkou, na droboulinko nakrajenejma kapiema, trochou sladky papriky a lzici mlika nebo smetany
nula nula všetko je tak, ako má byť 27.2.2008 19:46  11293
ScherieNa Slovensku sa varí z bryndze polievka čo sa volá demikát. Je to hlavne bryndza cibu¾a a voda a trocha papriky a cestovinová mrvenička, ale nie každému to chutí. Najtradičnejšia je pomazánka zvaná niekde tiež šmírkas (z nemeckého Schmierkässe)hovorí sa jej aj liptovský syr a určite to poznáš. Vymieša sa najemno nakrájaná cibu¾a (výborná je šalotka) bryndza, môžeš pridať trochu masla, alebo tavený syr, so¾ len pod¾a slanosti bryndze (niekedy netreba) a sladká mletá paprika ak je ve¾mi hustá pridať za lyžicu kyslej smotany .A ďalej sa z nej pečú aj dobré bryndzovníky.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 27.2.2008 08:38  11292
CovaA zapíjet to šampaňským! Velmi opulentní snídaně.
nenufer 26.2.2008 21:29  11291
do bryndzovej pomazanky sa u nas zvycajne este dava aj nadrobno pokrajana cibula a cervena paprika
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 26.2.2008 20:11  11290
Cova...máš mě na svědomí...
cova 26.2.2008 13:33  11289
vinylA co teprve taková "primitivní" míchaná vajíčka s lanýžovým máslem... Vajíčka, malinko pepře, sůl, žampiony - nemusí být, lanýžové máslo, trošku (aby se nepřebíjela chuť) na talíři posypat parmazánem. Dokonalé... :-)
scalex Scalex 26.2.2008 13:32  11288
Rozmíchával (resp. našlehával) jsem ji obvykle půl na půl s máslem a mazal na doma upečený chleba, zapíjel kefírem (žinčica by byla lepší, ale tady ji holt nevedou) a radostně si pomlaskával.
scherie Scherie 26.2.2008 13:25  11287
nulo a možná ostatnítyp jak zužitkovat bryndzu (kromě halušek,těch jsme se na Slovensku přejedli). Asi spíš pomazánku ?
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 26.2.2008 12:47  11286
Asi se mrknu, kde je nějakej Kaufland a prubnu ten sýráč:-))
gvi 26.2.2008 12:31  11285
a másla je prostě na vymazávání škoda;-)
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 26.2.2008 11:25  11284
Hera je ztužený, roztlinný tuk. Pokud ti jde jen o vymazání plechu, tak Hera se líp roztírá.
maude 26.2.2008 11:21  11283
Všem díky! Jen ještě doplnění - čím je lepší Hera než máslo? Já nějak nemám k těmhle typům tuků důvěru :-(

Jo a ještě jedna prosba - nedal byste mi někdo recept na nějaký jednoduchý tmavý krém, kterým by se dal snadno udělat nápis na kupovaný mražený cheesecake, o kterém jsem tu už psala. Aby se netloukly chutě. A neodsuzujte mě za "kupovaný" jednak je fakt dobrý a druhak času fakt málo a šikovnost v pečení zatím chybí.
Předem díky!
nenufer 26.2.2008 10:22  11281
no babovka nejde pokial ju nepecies na plechu lebo aj tak nemas formu ako ja :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 26.2.2008 10:19  11280
NenuferObzvláště takovou bábovku.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt