Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Nudou jsi opuch?
Navštiv Lopuch!

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 27.2.2008 23:40  11301
ShelleJe to jen marketing, ten dort za moc nestojí (za to stojí hodně peněz), ale výborný zážitek je dát si u Sachra párek s hořčicí. Servírují to na stříbře složitou obsluhou, AFAIK jeden z nejvíce "snobiš" zážitků. Co se kaváren a zákusků týče, o několik řádů lepší volbou jsou kavárny Querfeldů. A potom je ještě parádní cukrárna Kaertner Strasse, ale jméno si nevybavím.
shelle Shelle - Good Service 27.2.2008 23:18  11300
I kdyz asi zacnu vyletem za Sacherem.
shelle Shelle - Good Service 27.2.2008 23:17  11299
Maude [11298]: Musime si zajet do Japonska a prozkoumat to!
maude 27.2.2008 23:16  11298
Taky me bavil! A to hovezi za 1000 eeero od japonskych krav, pijicich pivo a chodicich na masaze, by me fakt zajimalo resp. jestli je to chutove takovy rozdil, ze bych to poznala i ja ;-)
shelle Shelle - Good Service 27.2.2008 23:09  11297
Tak jsem si to vratila na zacatek, tak on uz je asi v duchodu, takze byl tim sefkucharem tam. Maji to v popisku na netu blbe.

Ale jako pan je nesmirne vtipny, historka s otravenymi pomeranci dobra. A vubec pekne vypravi. Takova tvarohova palacinka osm eeero, deset eeero.
maude 27.2.2008 23:02  11296
shelle: taky to mám zapnuté :-)
shelle Shelle - Good Service 27.2.2008 22:56  11295
V Cafe X na CT1 je ted šéfkuchař vídeňského hotelu Sacher Jaroslav Müller. Reperiza v patek v noci.

Je to zajimave, musim si pak pustit zacatek.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 27.2.2008 22:13  11294
jo, z bryndzy doma delame hodne zjednodusenou pomazanku o ktery pises. jen s jemne nakrajenou cibulkou, na droboulinko nakrajenejma kapiema, trochou sladky papriky a lzici mlika nebo smetany
nula nula všetko je tak, ako má byť 27.2.2008 19:46  11293
ScherieNa Slovensku sa varí z bryndze polievka čo sa volá demikát. Je to hlavne bryndza cibu¾a a voda a trocha papriky a cestovinová mrvenička, ale nie každému to chutí. Najtradičnejšia je pomazánka zvaná niekde tiež šmírkas (z nemeckého Schmierkässe)hovorí sa jej aj liptovský syr a určite to poznáš. Vymieša sa najemno nakrájaná cibu¾a (výborná je šalotka) bryndza, môžeš pridať trochu masla, alebo tavený syr, so¾ len pod¾a slanosti bryndze (niekedy netreba) a sladká mletá paprika ak je ve¾mi hustá pridať za lyžicu kyslej smotany .A ďalej sa z nej pečú aj dobré bryndzovníky.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 27.2.2008 08:38  11292
CovaA zapíjet to šampaňským! Velmi opulentní snídaně.
nenufer 26.2.2008 21:29  11291
do bryndzovej pomazanky sa u nas zvycajne este dava aj nadrobno pokrajana cibula a cervena paprika
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 26.2.2008 20:11  11290
Cova...máš mě na svědomí...
cova 26.2.2008 13:33  11289
vinylA co teprve taková "primitivní" míchaná vajíčka s lanýžovým máslem... Vajíčka, malinko pepře, sůl, žampiony - nemusí být, lanýžové máslo, trošku (aby se nepřebíjela chuť) na talíři posypat parmazánem. Dokonalé... :-)
scalex Scalex 26.2.2008 13:32  11288
Rozmíchával (resp. našlehával) jsem ji obvykle půl na půl s máslem a mazal na doma upečený chleba, zapíjel kefírem (žinčica by byla lepší, ale tady ji holt nevedou) a radostně si pomlaskával.
scherie Scherie 26.2.2008 13:25  11287
nulo a možná ostatnítyp jak zužitkovat bryndzu (kromě halušek,těch jsme se na Slovensku přejedli). Asi spíš pomazánku ?

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt