Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Když diskuse,
tak s Lopuchem

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
maude 4.3.2008 11:42  11376
vinyl, muflonekDík. A budu vypadat jako debil, když si o to řeknu v supermarketu u pultu? O žádném dobrém řeznictví v novém bydlišti nevím a když jsem se ptala známých, tak říkali, že bylo jedno, co šlo do kytek.
Sakra, včera jsem ten mlýnek měla ve vozíku, i maso, ale u mlýnku nefungoval kód a já to jejich dohadování po čase vzdala, pže to fakt nevypadalo na zdárný konec. Ale maso na namletí mi zůstalo. Takže změna :-(
vinyl vinyl - ...jen si hraju 4.3.2008 11:22  11375
maudeViz muflonek. Tyčovým to neuděláš, leda normálním mixerem a nástavcem na sekání.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 4.3.2008 10:03  11374
Anka [11357]: tak bucek v betonu uvar doma, nafot a mirne pozmen recept :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 4.3.2008 08:33  11373
phannyA tady to znáš?
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 3.3.2008 23:31  11372
Maudena požádání by ti to maso měli umlet v každém správném řeznictví, přímo před tebou...
maude 3.3.2008 23:04  11371
Nemám mlínek na maso a nevěřím kupovaným namletým masům... nevíte náhodou, jestli se nedá maso dostat do PODOBNÉ konzistence namixováním tyčovým mixérem?
gvi 3.3.2008 18:03  11370
tak si vás čtu a jen tak mne napadlo, že mám v ledničce dva maxi hermelíny, jeden už tam není, bylo obalen, osmažen a snězen (poprvé a úspěšně, za užití poznatků z klubu), jo a ta kuřecí stehna na medu se v sobotu podařila a můžu k nim doporučit tyto brambory z Apetitu.
mountbatten Mountbatten -4-x-fix...krucifix, jaxe s tim pracuje - Mountbattení sajta 3.3.2008 16:13  11369
No vidite! Sup sem s receptem!:-)
Dnes jdu nakladat na utopencovohermelinovou seslost za 14dnu, burty,chci v pivu; tak ze by neco oroginalnejsiho,nez uz zname moje burty v cernem pivu a chilli omacce?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.3.2008 15:15  11368
maudeS buřty v pivu se poslední dobou nějak roztrhnul pytel:)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 3.3.2008 15:13  11367
ScalexA nějakou epesní fotku copu nemáš? :)
maude 3.3.2008 13:18  11366
Anka: a co buřty v pivu?
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 3.3.2008 13:06  11365
Anka [11361]: hm, takze asi nema cenu ti poradit smazeny celer...
scalex Scalex 3.3.2008 12:33  11364
Anka: co můj oblíbený Grilovaný copánek ze tří druhů mas? To naprosto přesně odpovídá tvému požadavku "maso maso maso".
shelle Shelle - Good Service 3.3.2008 12:15  11363
My takhle delavali na chate kure.

Vyhrabat jamu, kameny velke dat k ohni, pak jamu vylozit sutry, dat kure v alobalu, dooblozit sutry a zahrabat.

Ale vubec si nepamatuji ty casy. Byl to takove celodenni proces malem. A bylo to teda super chutne.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 3.3.2008 12:12  11362
AnkaTan černoch, jak měl pořad o vaření, jednou vařil venku stylem, že vykopal jámu, tam rozdělal oheň, hodil na to nějaký maso a jámu zaházel a nechal to tam asi 24 hodin. Snad to najdeš. Moc si to už nepamatuju, ale třeba by stavebníci ocenili alternativní způsob užití bagru :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt