Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 7.3.2008 22:43  11416
MaudeJestli to bylo zelí ve sklenici, bylo fakt kysané? Nebylo jen ve sladkokyselém nálevu?
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 7.3.2008 22:34  11415
Inspirace z MF

Jak dělat míchaná vajíčka
kokos kokos 7.3.2008 22:02  11414
Vanda [11412]: Klobásky z krávy? To nezní moc dobře.

Maude [11402]: To tuřické zelé fakt neznám a nikdy jsem ho neviděl. Napadá mne jen - bylo kysané, nebo jen sterilizované. U nás máme Nošovické, Kateřinské, domácí a v poslední době (beze srandy) kupujeme v Lídlu v konzervě (asi z Německa). A jinak bych se tedy nebál, přidat ocet a nechat rozležet (to ovšem bývá problém).
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.3.2008 21:15  11413
Co si člověk na tu Moravu nepřiveze, to tam není. Hrůza.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 7.3.2008 21:12  11412
Vanda nezmůže zhola nic, pokud známý neporazí žlučovitou krávu mladou jalovici. Z ní pak bude dělat klobásky. A to MOŽNÁ bude v půlce dubna. Nebo taky na konci. Nebo taky ne :( protože neví, jestli se na to nevyprdne.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.3.2008 21:06  11411
klupi [11410]: Já myslím, že Vanda jen tak žertuje, když tvrdí, že neví, jestli budou. Ona určitě ví, co se sluší a patří.
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 7.3.2008 21:02  11410
Anka [11409]: ona už Vanda zajistila klobásky??
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.3.2008 21:01  11409
Vanda [11408]: Ale ke klobáskám mi to nabízet nebudeš, viď?:)
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 7.3.2008 20:51  11408
Maude - zelňačkaNetuším :( čím by to mohlo být. Pokud by bylo zelí málo kyselé, zkusila bych dát jen zakysanou smetanu (nebo jogurt) místo sladké šlehačky. Anka mě za jogurt nebude bít, někomu to fakt může chutnat ;)
renda Renda 7.3.2008 13:28  11407
Nestvete me se zelnackou, nebo bude Pejr zase celej vikend o hladu:)
maude 7.3.2008 12:48  11406
AnkaNo, nevzdám to, budu dál zkoušet, chutnat zelí a snad se jednou propracuju k pořádné zelňačce. Ale množství pro dva mi vyhovovalo :-)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.3.2008 11:40  11405
MaudeTen repcet byl z mámina sešitu, který si vytvořila před šestadvaceti lety, když se vdávala... Takže se počítalo se skleničkou. A také vařila jen pro dva:) My dnes děláme do toho největšího hrnce, který máme.
Zelí je dobré ochutnat vždycky, především na konci sezóny už často stojí za prd. Jinak kupuji takové, jaké zrovna mají.
maude 7.3.2008 11:25  11404
AnkaJsem debil. Neochutnala. Nenapadlo mě, že se můžou lišit kyselostí. Měla jsem takovou radost, že zrovna měli to tuřické. Viděla jsem ho u nás poprvé.
Jaké zelí používáš ty? Ve tvém receptu byla "malá sklenička". Máš zkušenost s Hamé?
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 7.3.2008 11:20  11403
MaudeOchutnala jsi to zelí? Nebyla to nějaká málo kyselá várka?
Každopádně se rozleží, ovšem těžko říct, do jak velké kyselosti:)
maude 7.3.2008 09:56  11402
Anka, Vanda, Kokos - pomoc :-)Udělala jsem tu zelňačku podle receptu Anky. Přesně jsem dodržela postup. Dokonce jsem měla i to tuřanské zelí, jak doporučovala Vanda. Dala jsem ho i slákem. Dala jsem normální šlehačku i zakysanou - půl na půl. No a to zelí vůbec není kyselé, ani ta polívka a nemá chuť zelňačky :-( Netušíte, co jsem mohla udělat špatně? Nebo se ještě proleží? A čím to zkusit napravit? Mám z toho zkaženou náladu, tak jsem se na ní těšila :-(

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt