Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Něco navíc v zeleném?
A proč ne...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 15.3.2008 14:47  11434
Brala bych jen to maso :)
I když my dnes měli taky masoprostý oběd - brambory a brokolici se sýrovou omáčkou.
S mlíkem svařím nadrobno nakrájenou cibulku, opepřím, postrouhám muškátový oříšek, osolím. Pak přidám mouku rokvedlanou v troše studeného mlíka, povařím, nechám rozpustit plátkový sýr, co se dává do toustů a nakonec do toho přijde ještě rozetřený česnek.

Na částečně přelitou brokolici jsem dnes ještě přidala povařenou mrkev, kukuřici a hrášek, takže to vypadalo hezky barevně.
kokos kokos 15.3.2008 14:33  11433
Anka [11432]: Děkuji za podporu :-))
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 15.3.2008 14:31  11432
Má pravdu, velebnosti!
kokos kokos 15.3.2008 14:19  11431
nula [11430]: A když se do toho přidá trochu toho masa (cca 1/2 kg na litr) tak to bude k jídlu :-))
nula nula všetko je tak, ako má byť 15.3.2008 13:49  11430
Dnešná polievka z jarných byliniekNatrhám si výhonky mladej žih¾avy (kopřivy), medvedí cesnak, pár listov myšieho chvostu (řebříček) neskôr dávam aj ligurček (libeček), môžu byť aj iné bylinky napríklad popenec brečtanovitý a hoci aj pažítka a čerstvé špenátové listy. Dnes som mala len žih¾avu, rebríček a špenát. Do vody dám variť kocku zeleninového bujónú (ten kupujem v Bio predajni), alebo len trocha Solčanky (to je niečo ako vegeta, lenže to neobsahuje glutaman sodný, ale morskú so¾), celé trojfarebné korenie a jednu šalotku. Keď začína voda vrieť nahádžem do nej nasekané bylinky a krátko povarím, dochutím so¾ou a rozš¾ahám do toho jedno vajíčko. Kto má rád krémovitú konzistenciu, môže to predtým rozmixovať ponorným mixérom. Do hotovej polievky si potom nastrúhame trocha parmezánu a moje deti si do nej dávajú aj za lyžicu kyslej smotany. A môže sa do nej spraviť aj mrvenička z tuhého nudlového cesta.
nenufer 12.3.2008 14:27  11429
No ja by som sa asi netrapila az tak orestovanim, proste by som na prvych 5 min nechala ruru pustenu na maximum a potom to stiahla na doporucenych 110.
Podobnym sposobom som minule piekla krkovicku a kedze zodpovedna osoba co ju mala vypnut zaspala tak sa piekla pri 160 asi 5 hod. ale potom sa uplne rozpadla, skoro ani nakrajat sa nedala
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.3.2008 14:02  11428
mrmarPopravdě až na vyjímky kuře moc nemusím, ale dělali jsme takhle teď o víkendu kůzlečí kýtu. Celý kuře se bude restovat dost blbě, možná bych koupil jen čtvrtky. Pak do pekáče, podlít vínem, koření : tymián, pepř. Zakrýt alobalem.
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 12.3.2008 13:55  11427
vinylJá jen jaký koření třeba, čím a jak často podlévat a popravdě nemám moc představu, jak orestovat celý kuře :-(
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.3.2008 12:59  11426
muflo: Už bylo na čase :-) Škoda, že se toho nedočkal Mollica.

mrmar: Jaké podrobnosti? Vždyť jsi to napsal jasně.

maude 12.3.2008 10:37  11425
Nevíte náhodou někdo, kde se dá v Liberci sehnat sýr na raclette? V Makru ho mají "dočasně vyprodaný" a v Kauflandu, Intersparu, ani v Globusu nebyl. Má cenu zkoušet Hypernovu nebo TESCO?
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 11.3.2008 14:54  11424
V té příloze MF Dnes doporučovali dělat kuře veelmi pomalu, cca 4-5 hodin v troubě na 90-110°C(předtím celé kuře orestovat). Neznáte někdo podorbnější recept, rád bych to zkusil??
muflonek muflonek z Perníkového lesa - srazy východočeské příjemné.o) 10.3.2008 17:48  11423
Tak a Allegro má Michellinskou hvězdičku...
twistr 8.3.2008 21:34  11422
MaudeNezapomněla jsi ji dokyselit??? Jinak, co jsem dostal tříkilový zelňáček, který mi právě bublá v kuchyni, dostal jsem se s kvalitou zelí oproti kupovanému do kategorie deluxe:-)) A to i přesto, že tu kolem Hradce prodávají samé výtečné.
maude 8.3.2008 10:03  11421
Foxka, kokosNejdřív jsem pro kysané zelí poslala manžela a ten přinesl sterilované :-) Já číst umím, takže jsem si zajela koupit normální kysané v pytlíku :-)

Včera jsem jí zkoušela nejak doladit, tak dám dneska vědět, jak to dopadlo, když se proležela
Každopádně všem díky
mina 8.3.2008 01:02  11419
Wronskija delam brokolicovou stejne, je moc dobra. a davam normalni syr a nekdy i zakysanou smetanu. a stejne tak delam i kvetakovou, ale do ni davam kokosove mleko

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt