Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 5.4.2008 13:33  11506
Scalex [11505]: kde se to kupuje? a foto by bylo?
scalex Scalex 4.4.2008 22:44  11505
Kovovým mýdlem. Výborná věc, nestojí ani stovku. Má to tvar mýdla a stejně se i používá. Chvíli se s ním myješ pod tekoucí vodou a krásně do z kůže vytáhne pach cibule, česneku, ryb a podobně.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 4.4.2008 21:41  11504
mimochodem, jak se zbavujete pachu cibule na rukou?
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 3.4.2008 19:01  11503
phanny [11501]: no prave jsem nevedela, jak se to jmenuje cesky... ale jestli mas chut na suseny, hod mi do posty adresu a klidne ti to poslu :-))

Shelle [11502]: neee, jsou to zlute platky. A podle obrazku na obalu i na netu to jsou jako velke zelene melouny, co rostou na stromech.
shelle Shelle - Good Service 3.4.2008 18:04  11502
phanny [11501]: Jako chlebovnik miluju. Jestli se tim mysli ty cerne lusky nebo jak to popsat.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 3.4.2008 17:05  11501
zblunceTo je chlebovník? To bych celkem rád ochutnal.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 3.4.2008 09:59  11500
Koupila jsem si pytlik susenych platku z "Jack Fruits", mate s tim nekdo zkusenost?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 31.3.2008 12:58  11499
pár fotek Restovaná foie gras s bramborovou kaší a květákovým krémem, obojí s troškou lanýžového másla
Opravdu zázračná ingredience to lanýžové máslo, již jsem zmiňoval v klubu Co právě jíte.

Svatojakubky s květákovou omáčkou

Nedoporučuji v Makru kupovat svatojakubky, sice ne zmrzlé, ale chlazené - vakuově zabalené, jakoby měli drobnou syntetickou pachuť.
maude 27.3.2008 14:41  11498
Ja prave uprednostnuju ten syrovy, ale vcera jsem ho asi moc zahustila. Kazdopadne vsem diky za rady!
nula nula všetko je tak, ako má byť 27.3.2008 13:36  11497
Ja davam do besamelovej omacky na lasagne rozpustit aj struhany syr.
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 27.3.2008 10:08  11496
Já s úspěchem používám tohle:
Bešamelová omáčka: (50 gr. másla, 50 gr. hladké mouky, 0,5 l mléka).
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 27.3.2008 10:04  11495
Vidím to tak, že bešamel by měl všechny ingredience tak jako propojit.
scherie Scherie 27.3.2008 09:43  11494
Maudepro mě bešamel má trošku stékat..ale já se s tím moc nepářu, bešamel moc nejím,tak rozmíchám v zakysané smetaně koření a vajíčko a to dávám nahoru na lasagne:-)
maude 27.3.2008 09:08  11493
bešamel na lasagneVčera jsem dělala poprvé v životě lasagne. Celkem se mi povedly, ale mám dotaz, jakou má mít konzistenci bešamel, kterým se to na závěr zalívá. V tomhle případě se dělal ze smetany, mléka, sýru a zahušťoval polohrubou moukou a já si nejsem jistá, jestli jsem ho neudělala moc hustý - má zůstat navrchu nebo stéct i na spodní vsrstvy?
jelena Jelena Přednášky nyní ve Viničné - Pátečníci a mnohem víc! 22.3.2008 21:44  11492
Jedna tématická :)
akorát se přiznám, že to není práce moje, ale mé babči ;)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt