Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Náš Lopuch Vám
vytře zrak

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
renda Renda 20.4.2008 17:54  11567
Dekuji MrMarovi za recept na tvarohovou "popalenou rozplaclou zabu", jen se po ni zaprasilo:)
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 20.4.2008 17:47  11566
Namazat na perník či jinou "buchtu"?
denise 20.4.2008 13:29  11565
Poraďte mi někdo, jak využít marmeládu, která je tekutá. Zatím jí dávám do bílých jogurtů a na palačinky, jinak mi nic nenapadá.
nenufer 20.4.2008 07:17  11564
No on ten supermarket nie je ziadna siet ale je jeden jediny u toho majitela. Lenze ked ich ma ten tak ich proste niekto dovazat musi.
anonym 19.4.2008 13:24  11563
GhigiNo já je kupoval normálně v Tescu, Hypernově nebo místním malém obchodě a všude takřka naráz zmizely, v Bille mi řekli, že se přestaly dovážet. Rozumnou náhradu Ghigi 85 na našem trhu nevidím. :-( Tady v HK supermarket Eso není...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 19.4.2008 12:23  11562
GhigiHele, zrovna je vařím!:-) Zakoupeny dnes v supermarketu Eso Lety:-)
anonym 19.4.2008 11:30  11561
GhigiDají se někde sehnat těstoviny Ghigi? Úplně zmizely. :-(
gvi 17.4.2008 23:41  11560
Tak takhle to dopadlo :/

to měl bejt sachr
, ale poleva tuhla nějak moc rychle na přeliv, tak jsem ho aspoň upravila. Chutnat by snad měl líp než vypadá...
gvi 17.4.2008 17:23  11559
kvitkoholt když já už tři roky průběžmě dokupuji věci do kuchyně vždy jen to, co zrovna opravdu potřebuji... případně co se mi právě líbí... takže ani tu mřížku pod hrnec nevedu...
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 17.4.2008 17:20  11558
U mě by asi posloužila drátěná podložka pod hrnec. Holt improvizace, ne?.-)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 17.4.2008 16:17  11557
MřížkaNechá se koupit, ale s úspěchem ji nahrazuji tím, že pečivo dávám vyhladnout na plynový sporák /vypnutý/.
alchymista 16.4.2008 23:30  11556
bať.
gvi 16.4.2008 21:54  11555
Scalexjo, já vim, že spousta věcí a chápu i proč, jen jsem nevěděla, jakou mřížku....
scalex Scalex 16.4.2008 21:44  11554
Tak spousta věcí se má po upečení dát na mřížku, aby spodem utekla pára a nezvlhl spodek. Totéž se dělá i u chleba z domácí pekárny - když ho položíš na neprodyšnou podložku, tak je spodek promáchaný. Já ty upečené věci položím do trouby, ve které mám mřížku. Pod ni dám akorát plech na odpadávání drobků a dvířka do trouby nezavírám, aby ta pára odcházela pryč.
gvi 16.4.2008 21:36  11553
Tak zkouším Sachr dort podle Apetitu, korpus už je v troubě (ale je to děsná alchymie), těsto je taková nadýchaná pěna.... Jen jsem se chtěla zeptat, v hodně receptech je, že to upečené poté vyklopíme na mřížku. Jakou mřížku (kov, dřevo,...) a kde se to dá pořídit (teda asi v domácích potřebách, ale nějak si nedokážu vybavit, jak by měla asi vypadat).

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt