Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Zelený je lopuch,
fotbal to je hra...

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 7.5.2008 08:21  11617
Poštulka je blb, to je zřejmé, potvrzeno i od lidí z Instinktu. Ale píše docela čtivě, rád si jeho sloupek občas přečtu, což se nedá říct o Ballikovi z Eura.

Jinak nechápu (teda chápu, ale stejně), proč si do pořadu ke Klukům a Poštulkovi pozve Šíp Bohdalku s jejím Vzteklým dortem a převařenými šunkofleky.

Anka: pokud si myslela tenhle linknutý šlánek v týdnu, nevidím na něm nic závadného.
dot Dot 7.5.2008 08:14  11616
Dík za upozornění na Poštulku. Ten člověk se bere příliš vážně. .-)



http://www.tyden.cz/rubriky/apetit/zapisnik-labuznika/zapisnik-labuznika-16-2008_54498.html

http://www.stream.cz/video/12/57052-babicovy-dobroty-8-bobika-ragu-z-chrta
shelle Shelle - Good Service 6.5.2008 20:35  11615
Tak Postulky jsem videla jen kosuek a prisel mi neskutecne trapny.

Zato Kluci v akci nezklamali.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.5.2008 17:56  11614
gvi [11613]: To pochopí asi jen ten, který na www.stream.cz sleduje "pořad" Babicovy dobroty.
gvi 6.5.2008 16:33  11613
Ankaco napsal? Já už Instinkt neodebírám... ale ani předtím nepatřil k mým oblíbeným rubrikám (tedy většinou)
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 6.5.2008 16:07  11612
vinylPoštulka si to u mě v předposledním (snad se nepletu) vydání Instintktu rozházel tak, že ho považuju za idiota:) Bude mít co dělat, aby si to ještě někdy dokázal vylepšit.
maude 6.5.2008 13:37  11611
Anka: 1988 :-)

Foxka: v tom původním receptu je 5 lžic oleje na smažení. Vůbec to není mastný jídlo. A musí se to dělat fakt zprudka a furt obracet, ať se všechen olej a voda krásně vysmaží. Klidně ti hodím do pošty opis toho prastarého receptu, jestli chceš. Na tom Labužníkovi je trochu obměněn.
scalex Scalex 6.5.2008 12:51  11609
Já pesto zkusil i v tenoučké vrstvě namazat jako podklad na pizzový korpus a vůbec to nebylo špatné.
cova 6.5.2008 11:19  11608
zuzStačí smíchat s uvařenými těstovinami a posypat parmazánem, nebo ohřát plechovku krájených rajčat (nejlépe Valfruta) a smíchat s pestem (několik lžiček). K tomu lehké bílé nebo růžové víno a je vymalováno. Možno použít také k zeleninovým salátům, k rajčatům s mozzarellou atd.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.5.2008 08:59  11607
Dneska ve Všechnoparty o jídla a vaření: Poštulka, Kluci v Akci a nějaká Bohdalová

Zuz: na těstoviny
zuz 6.5.2008 08:55  11606
Prosím o radu, jsem si koupila poprvé pesto a nevím jak ho nejlépe využít. Mám bazalkovo rajčatové a chtěla bych nějaký chutný oběd, poradí někdo?
gotreg 6.5.2008 08:52  11605
(event. kuře na sherry)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 6.5.2008 07:41  11604
Nejlepší recept z kuřete je Kohout na víně :-)
shelle Shelle - Good Service 5.5.2008 20:39  11603
Jako ty krouzkovky jsou super, akorat si je odnesla mamka :(
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 5.5.2008 20:20  11602
Maude [11600]: Původ receptu tedy máme stejný:)) U nás se také dodnes vaří podle orvané kroužkové čínské kuchařky z osmdesátých let (nebyl to už počátek devadesátých?). To jídlo při vaření úplně neskutečně voní - dělá to ten ocet.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt