Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 14.5.2008 18:31  11643
vitsoft, mrcosRyby, tedy filety, dělám takhle na knedlíkovém pařáku běžně, nejlepší je ještě poklást pařák nějakou zeleninou či bylinkou. Vynikající úprva, už jsem o tom tady psal.

phanny: to zní dost zajímavě, vyzkouším.
maude 14.5.2008 09:00  11642
že bych byla v klubu vtipy všeho druhu? :-)

Scalex - šmakuláda je náš výraz pro dobrotu, ale to už jsi určitě pochopil :-)

Zblunce - no, okořenit by se dala, ale do trouby se mi nevešla :-)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 14.5.2008 07:59  11641
Maude [11639]: Evelyn ti chutnat nebude :-) ani podle Shellina receptu :-)
scalex Scalex 14.5.2008 01:50  11640
Chvíli jsem přemýšlel, co je to za identitu, ten šmakuládo, že jsem ho tu ještě neviděl...
maude 13.5.2008 22:19  11639
Tak jsem zkusila ty kuřecí stehna podle Shelle a šmakuláda :-)
Příště zkusím Evelyn.
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 12.5.2008 20:35  11638
Vepřová panenka v mléce vařenáAutorem je Juan Mari Arzak, držitel 3 hvězdiček Michelin

800g panenky (nejlépe z ibérského prasete, ale to je zde nesehnatelné)
1 lžíce esrtagonové hořčice
1/2l mléka
1dl tatry (kondenzované mléko neslazené
4 stroužky česneku neloupané
6 lžic olivového oleje
bílý pepř, muškátový ořech, sůl, listy čerstvé šalvěje (1-2)

Panenku (v celku) potřeme hořčicí a osolíme a zprudka opečeme na olivovém oleji. Přidáme šalvěj, česnek a nakonec mléko a tatru. Táhneme 30 minut, maso a česnek vyndáme a omáčku zredukujeme do husta (měla by být asi jako koprovka). česnek oloupeme, rozetřeme, přidáme do omáčky a ochutíme pepřem a muškátovým oříškem.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 12.5.2008 19:32  11637
Já bych se bál toho, že knedlíkovej pařák bude moc hustej (malý díry). Osobně bych hledal spíš nějakej víc průchodnej rošt nebo mřížku.
vitsoft vitsoft Pryč se zrůdnou obrazotvorností mládeže! - about.me 12.5.2008 19:25  11636
A nestačilo by v případě, že doma žádný parní stroj nemáme, položit kousky ryby do hrnce na knedlíkový pařák a přiklopit poklicí?
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.5.2008 14:04  11635
MaudeTo spíš naopak, parní trouba mě zajímá, zaexperimentuj a dej vědět.
maude 12.5.2008 14:03  11634
Tak panenku už mám naloženou, pže jsem schodou okolností v jedné kuchařce narazila na velmi podobný. Jen je v receptu navíc zakápnutí shery.

A co se týká "páření" :-) tak mám parní troubu a dělám v ní jen zeleninu a ryby a měla jsem pocit, že by měla jít využívat líp. Tak kdybyste někdo nějaké zkušenosti získal nebo narazil na nějakou dobrou kuchařku popř. webovky, dejte, prosím, vědět.
DÍKY!!!
vinyl vinyl - ...jen si hraju 12.5.2008 08:43  11633
maudePanenku osmahnout na pánvi, tak dvě minuty z každé strany a pak tak 8 minut v troubě. Jak říká Vanda, jako svíčkovou. Můžeš předem naložit do olivového oleje , pepře a rozmarýnu. Podávat třeba se zelenýma fazolkama a gratinovanýma bramborama.

V páře děláme ryby, vynikající úprava, ale už jsem o tom psal, divím se, že jsi nic nenašla, hledej "pošírování v páře"
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 11.5.2008 21:56  11632
Pečená vepřová panenka - udělat ji jako svíčkovou (mrk mrk)
maude 11.5.2008 21:22  11631
Tak z vás jdu zase tahat rozumy. Zkoušela jsem archiv, ale nic na mě nevypadlo, tak jdu přímo:

Dotaz č.1 - nějaký tip na pečenou vepřovou panenku?

Dotaz č.2 - máte někdo větší zkušenosti s vařením/pečením v páře? Nemyslím zeleninu apod.
anka Anka Když je někde něco dobrého k sežrání, - tak je rouhání to nesežrat. 10.5.2008 17:45  11630
vinyl [11628]: Pokud jsi ten pořad neviděl, tak nepochopení nevadí. Ale pokud o tom někdo chce psát sloupek, měl by "pořad" znát a pochopit jeho formát.
mig Mig Odolám všemu, kromě pokušení... 9.5.2008 09:21  11629
Kuřecí stehna, hmm to je dobrý tip... :-)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt