Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Komu se nelení,
tomu se zelení.

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
vinyl vinyl - ...jen si hraju 19.5.2008 07:38  11665
Navíc já mám v pozadí zřetelně vidět vinyly, takže je rozeznání nadmíru snadné.
gvi 17.5.2008 21:03  11664
Prošívaná dekatěsto:

4 vejce
hrnek krupice
2 hrnky polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
1 sáček vanilinového cukru
1 sáček prášku do pečiva
1/2 hrnku slunečnicového oleje
máslo a hrubá mouka na vymazání plechu

Žloutky utřít s cukrem, smíchat mouku, kakao, vanilku a prášek do pečiva a přidat ke žloutkovému krému, přilít olej a půl hrnku vlažné vody, utřít sníh z bílků a přidat do těsta. Plech vymazat máslem, vysypat hrubou moukou a vylít do něj kakaové těsto.

tvaroh

2 vaničky tvarohu (mě vystačila dvakrát po sobě jen jedna), jedno vajíčko, půl sáčku vanilkového pudingu a 3 lžíce krupice promícháme, dáme do igeliťáku, zdobičky, apod.... a vytvoříme z tvarohu na těstě příčné čáry.

Peče se na 180 stupňů asi 35 minut (v horkovzdušné to mám za půl hoďky upečeno).
dot Dot 17.5.2008 09:57  11663
" jsem žlutej z anfasu, vinyl černej z profilu "

Co by na to řekl doktor House? :-))
renda Renda 17.5.2008 00:49  11662
gvihod recept:)
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 16.5.2008 17:39  11661
Šmarjá, dyk já jsem žlutej z anfasu, vinyl černej z profilu :-))

Ryby kupuji v Německu, ve stánku.
kokos kokos 16.5.2008 09:15  11660
No jasně reprák jako reprák.
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 16.5.2008 09:03  11659
Shelle [11658]: nejsi v tom sama :-) to bude tim, ze oba maji na ikonce repraky...
shelle Shelle - Good Service 16.5.2008 08:56  11658
vinyl [11657]: Tveho? Promin, kdyz mne se proste hrozne pletete.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 16.5.2008 08:49  11657
Jáák "jeho" návodu? :-))
shelle Shelle - Good Service 16.5.2008 08:45  11656
vinyl [11655]: Zeleninu jsem tam mela, delala jsem to podle toho jeho navodu. A pochybuji, z ema phanny nejak cerstvejsi rybu nez ja. Pokud teda nejde o ceske, zrovna ulovene.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 16.5.2008 08:37  11655
shelleJak říká phanny, ryba musí být nejčerstvější možná. Pak stačí 5 minut. Zajímavější chuti pomůže ta zelča a bylinky na pařáku. Lososa bych takhle ale nedělal.
gvi 15.5.2008 21:54  11654
Apetit - dubenjá doporučuju Prošívanou deku, jednoduchej hrnkovej koláč, ale mňamka, už ho peču po druhé..
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 15.5.2008 20:27  11653
zrovna jsem rikala, ze mam chut na koprovku :-)
renda Renda 15.5.2008 18:57  11652
to zni dobre...
mrmar MrMar Ve prvaku si na mne cestinar zased - a delal my problemi 15.5.2008 18:49  11651
Koprová omáčka na rybyRozpustit máslo, přidat plnotučnou hořčici a smetanu (cca půl na půl, záleží kolik toho potřebujete) na mírném plameni nechat zhoustnout, osolit, opepřit a přidat koření na ryby (nebo grilovací koření). Nakonec přihodit dost sekaného čerstvého kopru a krátce prohřát.
Měl jsem to s pečeným candátem a je to lahůdka...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt