Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 19.5.2008 17:39  11676
...a já přitom doma ani gramofon nemám, natož vinyla :-)
shelle Shelle - Good Service 19.5.2008 17:20  11675
Dneska maji Kluci v akci SALATYYYYYYYYY.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 19.5.2008 14:41  11674
vinyl 11665, Shelle 11666:))
tohlecto mi nedělejte - představila jsem si ve tvém pozadí vinyly a Shelle, jak tě studuje lupou...
scalex Scalex 19.5.2008 12:01  11673
No já už se lekl, že je pro tebe Vinyl nebo Phanny nějaká nicka.
shelle Shelle - Good Service 19.5.2008 11:31  11672
Scalex [11670]: To nejsou, je to totiz jedna osoba maskujici se za dva.
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 19.5.2008 11:30  11671
Jéšiš, tak jak se to nazývá? Jméno? ID? Mě to je fuk a vím, že víš, co myslím:-))
scalex Scalex 19.5.2008 10:54  11670
Vinyl s phannym přeci žádné nicky nejsou! 8^)
kvitko kvitko Co mi vypadne - z ruky:-) 19.5.2008 10:25  11669
Máte koukat na nicky a je to bez problémů:-)
scalex Scalex 19.5.2008 10:11  11668
vinyl [11665]: s výjimkou těch, co nepoznají reprák v čelním pohledu a phannyho ikonku považují za gramofonovou desku.
maude 19.5.2008 10:01  11667
Shelle - LOL! mě se taky vždycky pletli...
shelle Shelle - Good Service 19.5.2008 07:39  11666
vinyl [11665]: Pro ty, co ctou Lopuch s lupou.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 19.5.2008 07:38  11665
Navíc já mám v pozadí zřetelně vidět vinyly, takže je rozeznání nadmíru snadné.
gvi 17.5.2008 21:03  11664
Prošívaná dekatěsto:

4 vejce
hrnek krupice
2 hrnky polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
1 sáček vanilinového cukru
1 sáček prášku do pečiva
1/2 hrnku slunečnicového oleje
máslo a hrubá mouka na vymazání plechu

Žloutky utřít s cukrem, smíchat mouku, kakao, vanilku a prášek do pečiva a přidat ke žloutkovému krému, přilít olej a půl hrnku vlažné vody, utřít sníh z bílků a přidat do těsta. Plech vymazat máslem, vysypat hrubou moukou a vylít do něj kakaové těsto.

tvaroh

2 vaničky tvarohu (mě vystačila dvakrát po sobě jen jedna), jedno vajíčko, půl sáčku vanilkového pudingu a 3 lžíce krupice promícháme, dáme do igeliťáku, zdobičky, apod.... a vytvoříme z tvarohu na těstě příčné čáry.

Peče se na 180 stupňů asi 35 minut (v horkovzdušné to mám za půl hoďky upečeno).
dot Dot 17.5.2008 09:57  11663
" jsem žlutej z anfasu, vinyl černej z profilu "

Co by na to řekl doktor House? :-))
renda Renda 17.5.2008 00:49  11662
gvihod recept:)

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt