Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Což takhle
dát si Lopuch?

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 22.5.2008 16:14  11697
Asi nejjednoduší špagety - vyžaduje ale extra kvalitní surovinyAlio e olio

česnek na plátky (dle chuti, já rád hodně) orestujeme na olivovém oleji, přidáme dle chuti hrubě mletou pálivou papriku (vločky), pridáme uvažené špagety a parmezán. Hotovo.

Vyšeptalý česnek, zátkovy těstoviny, sýr "strouhaný na špagety" a ne zrovna kvalitní olej tohle jídlo dokonale pohřbí.
maude 21.5.2008 20:54  11696
Tak ještě cibule, česnek, rajčata v plechovce, tuňák, sůl, pepř, špetka cukru, koření dle chuti, černé olivy na kolečka, parmazán.
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 21.5.2008 20:47  11695
zuz [11693]: Jakékoliv maso na nudličky (buď syrové nebo třeba zbylé pečené) hodit na cibulku, zaprášit paprikou, přihodit sekaná rajčata (klidně z konzervy), česnek a koření dle vlastní chuti a momentální nálady. Nechat probublat a zahoustnout.
mrcos mrcos Tma, zima a hlad. 21.5.2008 20:41  11694
Rajčata, cibule, česnek, oregano, trocha bazalky, trocha bílýho vína, olivovej olej, mořský obludy dle chuti(snad je to vsjo). U nás docela bodujou mušle (uzený?) a chobotnice v piksle. Franc Josef to tuším jsou ty docela dobrý.
zuz 21.5.2008 20:19  11693
Maude - díky to dělám na vrtulky

Makovec - možná zkusím, dělám něco podobného, na olivovém oleji česnek, pak rajčata, k ni rukola a nebo listový špenát, bazalka, pak přihodím špagety a na závěr do zamícháného dávám mozzarelu.

Ještě nějaké tipy, nebránila bych se něčemu masovému třeba....
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 21.5.2008 19:39  11692
jednoduchej ? uvarim spagety, na olivovym oleji nasmahnu na platky cesnek, prihodim v olivovym oleji rozmichany krajeny rajcata, krajenej porek, krajeny barevny papriky, bazalku, mlety chilli a mesto, chvili poducim, prihodim na to spagety, poradne promicham a posypany parmazanem hazu na talir. rychly, levny, k sezrani .o)
maude 21.5.2008 19:36  11691
Úplně laický dotaz - je nějaký rozdíl přiklopit pekáč alobalem nebo jeho vlastním poklopem?
maude 21.5.2008 19:35  11690
zuzjestli máš ráda sýrové omáčky, tak na oleji česnek, cibuli, trochu bílého vína, smetana, sůl, pepř a rozpustit sýry, co máš ráda. Chce to trochu plísňáku. Vedle na másle žampiony a kuřecí nudličky, potom přimíchat.
zuz 21.5.2008 18:21  11689
Nějaký dobrý, zajímavý a jednoduchý recept na špagety by se tu u někoho našel?
Díky
sirin Sirin Otroky prodávat v celku - NEPORCOVAT!!! 21.5.2008 17:31  11688
makovec [11683]: Skleněný kořenky se zabroušeným hrdlem jsou nejlepší ;o)
klupi klupi velké a ještě větší - štěstíčko 21.5.2008 15:12  11687
jo jo .. až zase pojedeme do Plzně dojdu si krámek očuchat .. ještě jsou poklady, co doma nemáme
vanda Vanda To je ten - hnusný punk 21.5.2008 15:07  11686
I černé jsou s korkem - dnes mi přišel mail od Antonína - a tak jsem se proklikala až na nabídku na stránkách a prohlídla si je :)
zblunce zblunce Já jsem geniální - i když jsem normální! 21.5.2008 15:04  11685
oni uz to neprodavaji dohromady - muzete si koupit bud sacek nebo sacek s etiketou a k tomu si vyberete, kolik chcete sklenicek a korku. Kdyz to poctem souhlasi, muzete zaskrtnout, ze to chcete i zkompletovat.
shelle Shelle - Good Service 21.5.2008 14:59  11684
makovec [11683]: Teda ty nromalni maji s korkem, takze predpokaldam,z e tyhle take, urcite to maji na strankach.
makovec makovec Chuck Norris snědl jídlo od Babicy - a ještě si přidal 21.5.2008 14:58  11683
korek taky dobrej. diky za info

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt