Registrace nového uživatele     Návod     Kluby     Archív  Lopuchu     Lopuch.cz  

Modrá je dobrá
zelená je lepší

Lopuch.cz

Jméno:
Heslo:
Podpora LCD:
 
Klub recepty a popisy [ŽP: neomezená] (kategorie Koníčky) moderují Scalex, Anka.
Archiv

Weby pro mlsné huby:

Na talíři - Lopuší kuchařka
www.scuk.cz - Scuk je průvodce po místech, kde se dobře jí a nakupuje.
www.recepty.cz
www.labuznik.com
Pan Cuketka, nejznámější český foodbloger
Světová jídelna (blog s nápaditými a netradičními recepty na lehká jídla)
Koření od Antonína, e-shop s báječným kořením
www.vareni.cz
Dadalova kuchařka


Kuchařky pro mlsné huby:

Roman Vaněk - Poklady klasické české kuchyně
Jana Zatloukalová - Kuchařka pro dceru (Recepty napsane srozumitelne, vcetne teplot a casu peceni, zadne "a upeceme do zlatova". Pro me vyborna, vse, co jsem zkousela, se povedlo.)
Iveta Fabešová - Iveta a sladká Francie
Iveta Fabešová - Slavností pečení s Ivetou
Jaroslav Vašák - Ottova Kuchařka velká hrníčková
Paul Gayler - Steaky (Kuchařka o hovězím. Na úvodu je část o mase samotném a jak s ním zacházet, recepty na smažení, grilování, pomalé dušení, marinády, omáčky a glazury. Celkem 140 stran.)
Barbara Myšičková, Aleš Pavlíček – Biomenu (Touto knihou jsme chtěli ukázat, že česká kuchyně připravená z kvalitních místních surovin může mít vysokou úroveň, srovnatelnou s evropskou gastronomickou špičkou.)
Joza Břízová, Maryna Klimentová – Vaříme zdravě, chutně a hospodárně (Klasická kuchařská kniha čerpající především z tradice české gastronomie a prověřená desetiletími je klenotem, který se dědí z generace na generaci.)
Jana Vašáková a Zdena Skokanová N. - Jezte česky - rok v naší kuchyni (Česká sezonní kuchařka. Používané suroviny jsou snadno dostupné (sezonně), recepty nejsou nijak složité, ale rozhodně zajímavé.)

Spřízněné kluby:

Koktejly
Labužník
Co právě jíte
Víno
  Nastavení klubu     Nastavení práv     Homepage     Anketa     Přítomní     Oblíbené     Lopuch     Kategorie  
autor: 
text: 
vyplnit a 
Help

Nemáte právo psát do tohoto klubu.

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  
foxka Foxka Everybody hurts...sometimes. 24.5.2008 20:49  11757
ratatouilleJá ho dělala několikrát v létě, inspirovaná tímhle receptem: http://dolcevita.blog.cz/0708/nejslavnejsi-blaf-sveta a chutnalo nám...
maude 24.5.2008 20:45  11755
Děláte někdo ratatouille? Nebo jedli jste někdy někdo? Chutná vám?
Já ho vždycky chtěla ochutnat a dneska jsem měla nějaké kulinářské záchvaty a zjistila jsem, že mám všechny ingredience, tak jsem se do něj pustila podle receptu v jedné osvědčené francouzské kuchařce a zklamání obrovský :-( A to mám zeleninový jídla ráda. Normálně jsem ho nakonec rozmixovala a použija jako základ na majdu na špagety. Ta ovšem byla vynikající :-)

A pak jsem dělala polévku s plněnými těstovinami z posledního Apetitu a doporučuju. Ta mi chutnala.

No a pak se musím pochválit za večerní kreaci :-) Milujeme saláty jako hlavní jídlo, zvlášť když obsahují teplou složku. Takže večer jsem udělala salátek z listových salátů, cherry rajčátek a kukuřice - zálivka z olivového oleje, worchesteru, vinného octa, hořtice, soli, pepře. A na to jsem navrch dala krevetky osmahnuté na česneku a chilli papričce, zakápnuté citrónovou šťávou a scherry a mňam, mňam, mňam!!!
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 24.5.2008 20:43  11754
Panzani neexpresjsou OK, ale asi díky nějakému marketingovému záměru jsou dobře schované u země, ve výši očí jsou pouze ty nejdelé express (teda v naší Bille).

Ghigi špagety fakt zmizely :-(
mina 24.5.2008 12:24  11753
Teketapacuketa s tunakem a syrem (nejlepe fetou) je uzasny. Ja to delam tak, ze rozricnu cukety podelne, vydlabu vnitrek cuket, ktery dam na panvicku se lzickou olivoveho oleje, a az pusti stavu tak k tomu pridam tunaka a dam do toho trochu kecupu. tim plnim vydlabane cukety, na to dam syr a dam zapect. da se to jist teple i studene a je to moc dobre.
teketapa Teketapa Říkejte mi - Teke 23.5.2008 21:32  11752
Lidi, s čím vším se dá zapékat cuketka?
phanny phanny Chuť na sladké? - - Přijďte k nám 23.5.2008 17:05  11751
Plus a LidlPo parmezánu jsem tam nekoukal, tyhle věci mají Bille. Obávám se, že tam budou mít právě ten "strouhaný sýr na špagety". Tokaj Furmint znamená něco jako "Muller z Pavlovic". Furmint je název odrůdy, Tokaj je oblast. To víno za 80 nemusí být vůbec špatné, ale nemá to nic společného s Tokaj Azsu. Mallerka z Pavlovic za 80 může být parádní víno.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 23.5.2008 14:17  11750
MZkus nějaké tipy, třeba něco neznám.
m 23.5.2008 14:04  11749
Ano, Dejvice jsou vůbec dobré místo :-)
vinyl vinyl - ...jen si hraju 23.5.2008 14:03  11748
Dobré místo pro firmu :-)
m 23.5.2008 14:02  11747
Vím, Robertsona mám cca 40 m od firmy.
Klokaní oháňka se prodávala o cca 200 m výš v prodejně ryby-drůbež-zvěřina.
vinyl vinyl - ...jen si hraju 23.5.2008 14:00  11746
MNa Jugoslávkých partizánů si můžeš objednat oháňku hovězí (robertson.cz), ale o klokaní jsem neslyšel.
m 23.5.2008 13:49  11745
Klokaní oháňkaKde se dá v Praze kloupit klokaní oháňka? Donedávna jsem jí kupoval tady na Jugosl. partyzánů a oni jí přestali vést:-(

P.S. je to pro psa :-)
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 23.5.2008 11:37  11744
gviProtože to je stádo debilů. Vedoucí je dávná kámoška, tak to mám od ní z první ruky. Svou nablblou politikou si odhánějí zákazníky. Náš Plus by třeba v pohodě zvládal celé městečko. Jenže to by tam muselo být o tři prodavačky víc aspoň ve špičkách. Ale to teda ne, sešroubovali prodavačky na naprostý minimum, takže není výjimka patnáctiminutová fronta před každou z obou otevřených pokladen. A na to už dneska nikdo není zvědavej. Pravidelně nestíhaj doplňovat zboží nebo uklízet prázdné obaly z prodejny, zajetý lidi jim utíkaj tak tam jsou nezacvičený trdla atd.
Takže dali skvělou příležitost konkurenci a tak už máme i Lidl. Zatím nejlepší z Lidlů jaký jsem kdy viděl.
gvi 23.5.2008 11:30  11743
jogurt si třeba v Plusu zásadně nevyberu, výrobky od Bio Bio jsou dobré (tedy co jsem zatím zkusila, hlavně tvarohy), taky Karlův dvůr nebývá špatný, ale obecně mi vadí, proč tam aspon u základních věcí nemají i dražší alternativu mimo "svoje" řady...
royal Royal Hippies na zeď udělal a řek - pijte, kuřte klidně dál 23.5.2008 11:27  11742
MrMarAle jo, k nasycení bez větších nároků na chuť je tam i víc věcí.
Pár sýrů bych našel, slanečky, chleba (to je krajově odlišné), matonka, jogurt či špekáčky z Karlova dvora...

[ 21131 ] <Novější  <<<Nejnovější  Nejstarší>>>  Starší>  

(c) 2001-2011 Lopuch.cz   
Kontakt